Beograd

Direktno.rs

04. 02. 2020. 15:55 1

Vesić ponovo u "Utisku nedelje"

Neznanje zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, o kojem je pisao i Direktno.rs, dospelo je i u "Utisak nedelje", kao jedan od predloga.

Prenoseći otvoreno pismo supruge arhitekte Branka Pešića, Milene, Direktno.rs je ukazao na neslućeno neznanje Gorana Vesića, koji je u jednu ličnost stavio pomenutog arhitektu i čuvenog gradonačelnika Beograda Branka Pešića.

- Meni je skoro dolazio čovek koji je vodio radove na "Beograđanki", pošto je Branko dok je bio gradonačelnik, projektovao "Beograđanku"... Zamislite da sada gradonačelnik Beograda projektuje "Beograđanku", pa to bi bio sukob interesa. Pa ne bi se skidao sa N1 i kod Olje Bećković - ispričao je Vesić u emisiji kod novinarskog maga Milomira Marića, koji je dodao da "su je zvali Crna udovica". Međutim, čudno je kako se novinarski mag nije setio da ispravi zamenika gradonačelnika, budući da važi za informisanog čoveka.

Elem, da Vesićeva "genijalnost" ne ostane neprimećena, pobrinuli su se i autori "Utiska nedelje", koji su njegovu izjavu stavili kao predlog, pod nazivom "Crni književniče".

- Ne morate da budete zamenik gradonačelnika Beograda, niti je potrebno da budete autor "Knjige o Beogradu", niti član Udruženja književnika Srbije da biste znali da su u Beogradu živela i radila dva Branka Pešića. Jedan je bio gradonačelnik, drugi je bio arhitekta, koji je, pored ostalog, gradio "Beograđanku". Zašto bi to morao znati Goran Vesić - rekla je Olja Bećković.

Međutim, stiče se utisak da Vesiću nije bitno kako da se pojavi u "Utisku nedelje", samo da se pojavi. Godine 1997. je bio kao gost. Od tada, pojavljivao se u predlozima...
Ali i sam je Vesić tvrdio da je njemu najbitnije da ga zapamte... Da l k'o kralja ili dvorsku ludu? Izgleda da mu je svejedno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati