Beograd

Predrag Đukanović

20. 01. 2020. 07:00 2

SAMO U "KNEZU" Šporeti, kupite šporete na drva

Ekologija je u Srbiji, kao i sve, naopako shvaćena. Dok u svetu pokušavaju da vazduh bude što čistiji, svežiji, u našoj državi se intenzivno radi na tome da se ne vidimo među sobom... Od "magle".

Ko ne veruje, neka pogleda kroz prozor. A ako i pored tog pogleda, više veruje "šta kaže televizor", onda ipak "nije Milošević kriv".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da zagađenja ima veoma malo, al' da jelte postoji "prljava kampanja" po tom pitanju. Predsedniče, kakav vazduh, takva i kampanja.

- Prvo sam pozvao Anu Brnabić i pitao da li je živ ministar nadležan za životnu sredinu? Ajde da se javi da kaže nešto. Što se tiče nas, Vlada će da uradi šta treba. To su nam postale najveće brige kada smo veće rešili. Vazduh je lošiji za onoliko koliko nam je standard viši, ja sam jutros u svakom automobilu video po jednu osobu - kazao je Vučić.

Koliko nam je standard skočio, pokazuje i to da se na početku Knez Mihailove ulice prodaje šporet na drva, popularni "Smederevac". U 21. veku...

Gospodin i zamenik gradonačelnika Goran Vesić se verovatno obradovao ovom prizoru više od svih Beograđana. Koveli, "daj da batalimo sve ekološke vidove grejanja, strpamo po "Smederevca" u svaki stan, taman da svo drveće koje posečemo širom Beograda prodamo ljudima, dupli profit". Dobro, ne bi to Vesić nikada rekao, a kamoli uradio. Znate vi Vesića...

Znate, a? Znamo ga i mi... A bogami, znaju ga i doktori na grudnom. Imaju pune ruke posla ovih dana.

I pošto ga svi lepo znamo, ostaje samo naravoučenije - dragi sugrađani, nemojte živeti život punim plućima, da vam pluća ne bi došla glave, jer, vidite da je napolju kao u "Smederevcu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati