Beograd

[ Izvor: Beta ]

18. 09. 2019. 12:18 0

Jovanović: Odbornička grupa Savez za Srbiju traži ostavku Vesića i gradskog arhitekte

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović zatražio je danas hitnu ostavku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog arhitekete Marka Stojčića i izneo informaciju da će rekonstrukcija Trga Republike na kraju koštati 12 miliona evra, što je pokazatelj korupcije.

 

Jovanović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada Beograda rekao da je Direkciji za gradjevinsko zemljište i izgradnju na osnovu pristupa informacija od javnog značaja zatražio da se odborničkoj grupi dostavi ugovor o angažovanju "Strabaga" koji je angažovan na izvodjenju radova na trgu, zatim ugovor sa firmom koja je vršila nadzor na radovima i krajnji račun radova.

On je kazao da, prema nezvaničnim informacijama će rekonstrukcija građane mogla da košta i 12 miliona evra što je jedan od ključnih idikatora da je na delu velika korpucija i brljotina za koju neko mora da odgovara.

- Nigde se ne vidi toliko slom države i gradske uprave koliko na Trgu Republike - rekao je Jovanović i kazao da je neverovatno da jedna gradska uprava nije u stanju da rekonstruiše obični trg.

Kako je naveo, od juče je jasno da je za kompletan slom sistema odgovoran direktno (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić koji umesto da čini da se greške poprave i sistem unapredjuje odlučio da pokriva greške ulazi u dalje spinovanje i štiti svoje partijske drugove čime je pokazao da je Srbija partijska država i da je on privatni predsednik.

 

On je rekao da je zbog "brojnih stvari i brljotina na trgu došlo do kompletnog razvoda gradske uprave i Beogradjana i gubitka poverenja u gradsku vlast".

- Mi predlažemo, kao odbornička grupa, da se to poverenje uspostavi, prvo da se momentalno smene zamenik gradonačelnika Vesić i gradski arhitekta Stojšić. Ne može grad da funkcioniše bez gradonačelnika, ne može šarlatan zamenik da vodi Beograd i ne može gradski arhitekta da bude onaj koji je u permanetnom sukobu interesa - rekao je Jovanović.

On je rekao da bi bilo "najzdravije" za Beograd da se izvrši maksimalan uticaj vladajuće partije da se smeni Vesić jer nanosi nenadoknadivu materijalnu i svaku drugu štetu Beograđanima.



Jovanovič je kazao da predsednike Srbije formalno nema ovlašćenja dasmenjuje zamenika gradonačeklniak i arhitekstu ali da je "odavno jasno da se radi o pratijskoj državi i da je da Vesić čovek za prljave poslove koji se ne pita oko glavnih stvari".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati