Život

[ Izvor: Mediji ]

05. 03. 2024. 15:09 7

Đaci za ranjenu nastavnicu iz "Ribnikara" skupili preko milion dinara

Učenici Sportske gimnazije prošle u januaru su igrali predstave za nastavnicu istorije ranjenu u Ribnikaru, Tatjanu Stevanović. Mesec dana kasnije, odlučili su da joj predaju novac i upoznaju se sa njom, a utisci ne mogu biti lepši.

- Imali smo sreću da se Tatjana tog dana dobro osećala, mogla je da se upozna sa nama i da joj predamo novac. Videli smo jednu hrabru ženu, anđeoskog lica, čiste duše i toplog srca i to je naša nagrada, znamo da smo uspeli i da smo na pravom putu. Početak je uvek u Sportskoj gimnaziji - navodi njihova profesorka srpskog Verica Đoković.

Ona dodaje da je darivanje poklon samo po sebi, te da su đaci, ali i profesori svoja srca ispunili samom idejom da nekom pomognu. Ovo nije prvi put da srednjoškolci igraju za humanost, a za Tatjanu su uspeli da prikupe oko milion i po dinara.

- Darivanje je dar sam po sebi, njime punimo naša srca ljubavlju. Dramska sekcija Sportske gimnazije tokom proteklih petnaest meseci odigrala je šest humanitarnih predstava i skupila oko tri miliona dinara. Prethodne školske godine novac smo usmerili fondaciji Budi human i Centru u Zvečanskoj, za decu bez roditeljskog staranja. 29.januara u pozorištu Dadov izveli smo predstavu "Zamislite" u dva termina, a sav prihod od prodatih ulaznica namenili smo Tatjani Stevanović, prof. istorije, koja je povređena u tragediji u Ribnikaru. Da bi akcija bila uspešnija, osmislili smo i bedževe koje su naši učenici prodavali u 30 srednjih i 5 osnovnih škola u Beogradu i otvorili smo račun, na koji su mali broj ljudi uplatili pomoć. Prikupili smo oko milion i 500.000 dinara - navodi Verica za Telegraf.rs.

Ona dodaje da zajedno sa koleginicom Ivanom vodi dramsku sekciju, te da su ta deca posebna. Mnogi od njih osvajali su svetska takmičenja i profesorka je ponosna što radi sa najboljim mladim ljudima u Srbiji.

- Koleginica Ivana i ja vodimo sekciju. To nije obična dramska družina, ona je već na prvoj čitajući probi pobednička. Naši učenici su vlasnici zlatnih medalja sa državnih, balkanskih i evropskih takmičenja, neki su učesnici i svetskih. Oni su najbolje što ova zemlja ima u tom uzrastu u sportovima kojima se bave. U predstavi učestvuju 33 učenika, glumci, ritmički i sportski gimnastičari, plesači, fudbaleri, karatisti, džudisti… Kada na to dodamo maštovitu obradu Duška Radovića i snažne poruke o ljubavi, razumevanju, praštanju i solidarnosti, a sve začinimo humanitarnim ciljem, shvatamo da smo održali dobar čas, životni - pojašnjava ona.

U radu ih podržavaju i roditelji učenika, a u školi se neguje poverenje, poštovanje i ljubav. Priča nam da bivši đaci rado svraćaju u ovu gimnaziju, a čak su od njih dobili pomoć za realizaciju ovog projekta.

- Firma roditelja nešeg bivšeg učenika platila nam je sada zakup sale u Dadovu, kako bismo mogli da igramo humanitarno - navodi Verica.

Ovoga puta talentovani i plemeniti đaci neće svoje umeće pokazati samo Beograđanima, već i građanima zemalja iz regiona.

- Odgovorili smo na pozive iz regiona i dramska sekcija Sportske gimnazije izvodi predstavu 12. marta u Budimpešti i 21. marta u Banjaluci. Koracima ljubavi oplemenjujemo nečije i svoje živote - poručuje profesorka iz Sportske gimnazije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati