Život

Direktno.rs

23. 02. 2024. 21:03 13

Majka ubijene devojčice iz "Ribnikara": Država će i ovaj slučaj zataškati! Koliko vredi dečiji život?

Ninela Radičević, majka Ane Božović, ubijene u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, 3. maja prošle godine, ocenila je da nam deca nisu bezbedna u školi, a to izgleda još velikom delu građana ove zemlje nije jasno. "Šta ćemo sada sa prestravljenom decom iz "Ribnikara" koja su preživela 3. maj, a danas su ponovo traumatizovana dolaskom policije u školu i prekidanjem nastave", upitala je Radičević.

Deca koja pohađaju OŠ "Vladislav Ribnikar" ovog petka su puštena kućama. U rancu jednog učenika ove škole pronađen je nož. U školi je vrvelo od policije i novinara, a zbog tog događaja, u "Ribnikar" je došla i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Tim povodom reagovala je na društvenoj mreži Fejsbuk majka ubijene Ane, Ninela Radičevič i njenu objavu prenosimo u celosti:

"Nije potrebna neka naročita inteligencija da bi se iz naslova shvatilo da će država i ovaj slučaj zataškati. Videla sam par poruka nastavnika, svako ima drugačiju verziju današnjeg događaja. To me je jako podsetilo na 3. maj, kada mi je svako u školi pričao drugačiju verziju o tome kako je vunderkind K. K. promenio smenu bez ikakvog pisanog traga. I šta se od tada promenilo u toj školi?? Ništa!!

Šta ćemo sada sa prestravljenom decom iz Ribnikara koja su preživela 3. maj, a danas ponovo traumatizovana dolaskom policije u školu i prekidanjem nastave? Je l' može, molim vas, neko od stručnjaka radne grupe za mentalno zdravlje da mi odgovori? Još čekam odgovore na ranije postavljena pitanja. Valjda su zauzeti.

Slučajno sam malopre prolazila pored skole, bas u trenutku kada je SĐD (Slavica Đukić Dejanović, prim. aut.) davala izjavu. Okolo je bila gomila novinara i policije. Kroz glavu mi je u sekundi prošao 3. maj, čekanje ispred skole i vera do poslednjeg trenutka da je Ana dobro i da se sigurno negde sakrila. Sve mi se vratilo u sekundi. Ne smem ni da zamislim kako je deci koja su 3. maja bežala iz škole.

Deca nam nisu bezbedna u školi, to izgleda još uvek velikom delu građana ove zemlje nije jasno. A šta vi radite da biste zaštitili svoju decu? Tešite se i lažete sebe da to može da se desi samo u Ribnikaru, ali u vašoj školi nikada? Saginjete glavu i dozvoljavate da vas prave budalama i ubeđuju da nisu krivi? I dokle tako?

Koliko vredi dečiji život u ovoj zemlji?", zaključila je Ninela Radičević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati