Život

[ Izvor: N1 ]

29. 12. 2023. 21:11 6

Porodice ranjenih u Duboni i Malom Orašju sistem zaboravio

Od Malog Orašja do manastira Tumane - tom trasom će naredna dva dana trčati Jovan Mitrović, brat Petra Mitrovića, koji je 4. maja stradao u Malom Orašju. Jovan trči da ispuni bratu želju, ali i da pomogne ranjenim sugrađanima.

Obodren ovacijama najmlađih i rečima podrške starijih sugrađana krenuo je Jovan Mitrović na humanitarnu trku dugu dva dana.

- Mnogi su me pitali da li ja to mogu. Ja verujem da mogu, jer je ozbiljan povod i snagu mi daje, eto, moj brat i verujem uz Božiju pomoć da će to sve biti kako treba - kazao je Jovan Mitrović čiji je brat ubijen 4. maja.

A njegov brat Petar je, kaže Jovan, imao mnogo želja. Hodočašće od Malog Orašja do manastira Tumane, bila je jedna od njih. Ona će biti ispunjena.

- Nama je, eto, na neki način lakše kada radimo te stvari koje su oni želeli - ističe Jovan Mitrović.

Ispunjenje bratovljeve želje, put do samoisceljenja, ali ne samo to. Ova trka je i humani čin.

Jovana od cilja deli 96 kilometara, ali ima snažan podsticaj - da sakupi novčana sredstva za oporavak ranjenih i da sačuva uspomenu na Aleksandra, Lazara, Nemanju, Petra, Nikolu i Marka.

Porodice ranjenih sistem je zaboravio. Zato je važno da ih ne zaboravimo mi.

- Umoljavam sve ljude, kao što je rekao pokojni patrijarh Pavle, da budemo ljudi, znate. Tu se vidi veličina svakog čoveka. I zato bi bilo lepo da se još više sakupimo i da ne bude samo taj čin, da se to kasnije još nastavi, jer ipak ta deca koja su ranjena i njihovi roditelji, oni to sve, koliko mi vidimo, oni to sve sami snose i te troškove i taj bol - naglašava sveštenik Radomir Bundalo.

Bol, strah i muk - osećaju se u vazduhu. Meštani Malog Orašja - snose ih zajedno.

- Eto, mi kao smo mnogo postali složniji nego… Nažalost nas je to na neki način spojilo sve više i da budemo svi zajedno u tome - ističe Jovan Mitrović.

I zaista - jesu. Kada su novinari N1 Jovana ispratili, zatekli su prosvetne radnice kako dopremaju pomoć jednoj ranjenoj devojci. Uplatom na žiro-račun, možemo da im pomognemo i mi.

Svi koji žele, mogu pomoći uplatom na žiro račun: 160 – 6000000847092 – 76.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati