Život

[ Izvor: Mediji ]

11. 12. 2023. 07:00 11

Slika vojnika iz Prvog svetskog rata slama srca (FOTO)

Jedna fotografija srpskog vojnika sa početka veka se vrlo često nađe na stranicama raznih stranih veb portala kao jedna od onih koja automatski magli pogled i puni oči suzama.

Na Tviteru je poslednjih dana fotografija iz Prvog svetskog rata ponovo aktuelna, koja pokazuje vojnika na frontu koji spava, a kraj njega leži i drema njhgov otac koji je došao na bojno polje da ga poseti.

Srpski vojnik se vidi kako se odmara sa ocem koji ga je posetio na frontu kod Beograda, oko 1914/1915, piše na sajtu historydefined.net, gde je ova fotografija uvršetan u jednu od 25 fotografija koje vraćaju veru u čovečanstvo.

- Ova potresna slika iz perioda 1914-1915 nudi uvid u duboko lične trenutke usred ratnih previranja. Srpski vojnik, ukopan na liniji fronta kod Beograda, nalazi utehu i podršku u prisustvu svog oca. Njihov susret u pozadini sukoba obuhvata trajnu moć porodičnih veza čak i usred užasa rata - piše Fascinating na platformi X.

Fotografija dovoljno govori o ljudskom aspektu ratne žrtve, oslikavajući trenutak predaha i povezanosti usred haosa i teškoća sa kojima se suočavaju vojnici i njihove porodice. Očeva poseta liniji fronta simbolizuje snažan izez ljubavi, podrške i brige, pokazujući otpornost i nepokolebljivu posvećenost porodica usred ratnih nedaća.

Ova dirljiva scena odjekuje izvan uniformi i bojnog polja, podsećajući nas na lične priče i odnose koje je oblikovao ratni vrlog. On humanizuje vojnike, naglašavajući emocionalni danak i čežnju za vezom usred surove realnosti sukoba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati