Život

I. V.

24. 09. 2023. 10:02 1

Sarajevo, Baho, Kukoč, Džordan... I sportska elita regiona

Još jedan, 12. po redu Simposar, u organizaciji i po ideji Sabahudina Topalbećirevića, napoznatijeg sportskog novinara i TV komentatora iz Bosne i Hercegovine, ponovo je digao na noge Sarajevo i region. A u centru pažnje Toni Kukoč, legenda jugoslovenske, hrvatske i svetske košarke, film o njemu "Magična sedmica", kao i mnogi poznati sportisti, bivši i sadašnji, iz vremena SFRJ, ali i ekskluzivni intervju sa Majklom Džordanom...

Baho je na Miljacku doveo Kukoča, ali i okupio Ivicu Šurjaka, Seada Sušića, Ivana Gudelja, Božidara Maljkovića, Igora Milanovića, Zlatka Dalića, Marija Primorca, Željka Pavličevića, Dragana Vujkovića, Mirka Puzovića, Samira Avdića, Stipu Pletikosu, Seja Bukvu, Marijana Kustića... Mnogi od njih su i dobitnici nagrade za životno delo. Na Simposaru, po tradiciji, naravno, i Direktno.rs.
- Teško mi je bilo šta napisati jer se emocije još slažu. Nezaboravni dani su iza nas, jedna magična noć u kojoj su emocije sustizale jedna drugu. Prepuna sala, mnogo dragih ljudi, višeminutne ovacije - dovoljna su nagrada za rad i trud koji je uložen proteklih meseci. Posebno sam sretan jer smo pokazali koliko moje Sarajevo zna da ceni ljude koji su postigli velike uspehe u životu. I za kraj, želim da se zahvalim Toniju Kukoču i njegovoj Renati, hvala svim prijateljima, sponzorima koji su pomogli da doživimo ovu nezaboravnu noć, mojim saradnicima, mojoj porodici bez koje bi sve ovo bilo nemoguće. Slede Split, Čikago, Beograd, Milano, Pula... - izjavio je Topalbećirević.

A u sklopu filma o Kukoču, ekskluziva sa Džordanom - intervju, impresije, suze, osmesi... Baho i Džordan - vrh sportskog novinarstva, ili što bismo mi našem domaćinu i prijatelju rekli: Sad možeš i u penziju!

- Od početka godine radim film o životu i karijeri Tonija Kukoča. Tokom snimanja filma imao sam čast i privilegiju da upoznam neke od njegovih saigrača, vrhunske sportiste. Ali ni u najluđim snovima nisam mislio da ću upoznati, provesti vreme i snimiti, prema svim podacima, najboljeg igrača svih vremena - Majkla Džordana! Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priču o Toniju, pristao je odmah na snimanje. Koliko samo voli i poštuje Tonija! E pa dragi prijatelji, ja sam svoj san, a verujem da isti ima svaki sportski novinar, ostvario. Bilo je i smeha i suza. I još jednom sam shvatio da su oni koji su ostvarili svoj život, postigli najveće uspehe, zapravo najjednostavniji ljudi - reći su Topalbećirevića.

Do sledeće godine...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati