Život

[ Izvor: Mediji ]

23. 03. 2023. 15:17 0

Raste broj dece u Svratištu za decu - potrebna pomoć

Svratište za decu u Beogradu apelovalo je na građane da ako mogu doniraju sezonsku garderobu - odeću i obuću za decu uzrasta od pet do 15 godina, jer je poslednjih nekoliko meseci primetan rast broja dece koja dolaze u Svratište, a dnevnom nivou ih bude i 150 na obe lokacije u gradu.

- Svratištu u ovom trenutku najviše treba, ono što nam je potrebno tokom cele godine. To su donji veš i čarapice, sezonska garderoba - odeća i obuća i apelujemo da su nam potrebna i sredstva za higijenu i slatkiši - rekla je vaspitač u Svratištu za decu Ivana Popović za Tanjug.Ona dodaje da su Svratištu potrebni i volonteri i pozvala zainteresovane da se jave preko sajta Centra za integraciju mladih, popune upitnik za volontiranje i priključe se timu.

- Što se tiče same procedure nije potrebna potvrda sa hemijskog čišćenja, dovoljno je da je to čista garderoba, oprana kod kuće, da je cela i nosiva- da nije pocepana, za uzrast od 5 do 15 godina, ali apelujem da nam je potrebna sezonska garderoba jer nemamo gde da skladištimo zimske i letnje donacije garderobe - rekla je Popović.

Donacije se mogu doneti svaki dan između 10 i 18 časova na adresu u Krfskoj 7a, na Zvezdari, kao i u Svratište na Novom Beogradu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati