Život

Direktno [ Izvor: Mediji ]

10. 01. 2023. 10:56 7

Glumac umro u kasarni, majka posle 17 godina videla obdukcioni nalaz

Dušan Pekić proslavio se ulogom Pinkija u legendarnom filmu "Rane". Nakon ovog velikog uspeha svi su mu predviđali blistavu karijeru. Imao je želju da upiše Akademiju, ali se to, nažalost, nije dogodilo. Naime, Dušan Pekić je 2000. godine otišao da služi vojsku u Kraljevu i nikada se nije vratio.

Preminuo je u noći između 26. i 27. marta u kasarni, a u trenutku smrti imao je tek 19 godina.

Ono što je izazvalo posebnu pažnju jeste uzrok njegove smrti o kom se i danas polemiše.

Pisalo se da je Pekić umro od prekomerne količine nedozvoljenih supstanci, a druga teorija je bila da ga je neko ugušio u snu.

Dušan Pekić proslavio se ulogom Pinkija u legendarnom filmu "Rane".

Njegova majka Milunka je 2017. godine javno govorila o smrti svog sina.

- Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo - rekla je ona tada za domaće medije.

Prisetila se i trenutka kada su joj javili da joj je sin preminuo.

- Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je s pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio - rekla je Milunka.

- Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije. Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja. Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno. U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. "U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane". Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz - rekla je Dušanova mama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati