Život

[ Izvor: sportal.rs ]

20. 12. 2022. 14:04 1

Ona je Mihi dala nadimak Barbika: Preminula mesec dana pre Siniše

Fudbalski svet, Italija i Srbija oplakuju smrt Siniše Mihajlovića, legendarnog fudbalera koji je obeležio jednu epohu. Miha je čovek koji je ušao u srca navijača svih klubova za koje je igrao, a zavredeo poštovanje svih rivala. Poklekao je posle dugogodišnje borbe sa opakom bolešću i napustio nas u 53. godini.

Miha je najmlađi član one zlatne Zvezdine generacije iz Barija, a prvi koji se preselio u nebesko carstvo. U moru tekstova, sećanja i oproštaja od Mihe mnogi su se prisetili njegovih početaka, kada je bio nepoznati momak sa razoružavajućim osmehom i razornom levicom.

Ipak, prva asocijacija na Mihu i period kada se pojavio jesu njegove lokne, taj rokenrol izgled koji je "furao" nekako bolje od svih. Upravo je zbog te frizure i dobio nadimak Barbika, kada je iz Vojvodine prešao Zvezdu za tadašnjih rekordnih milion nemačkih maraka.

"Mastermajnd" nadimka bila je Silva Glišić, čuvena sekretarica generalnog sekretara, kasnije i generalnog direktora crveno-belih Vladimira Cvetkovića.

Mihajlović je jednom prilikom, u intervjuu nakon što je preuzeo kormilo reprezentacije Srbije, otkrio kako je zapravo dobio taj prvi nadimak u Zvezdi.

- Sekretarica kluba, Silva Glišić, zbog duge kose i osmeha nazvala me je Barbika, a tako su me dugo i ostali zvali iz milja - podsetio je Mihajlović.

Desilo se da je čuvena Silva preminula samo mesec dana pre Mihe. Obeležila je zlatnu epohu Zvezde, radeći u periodu najvećih uspeha. Bila je legenda Marakane i ostala u lepom sećanju mnogih generacija navijača, fudbalera, trenera, rukovodilaca...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati