Život

S. M.

05. 12. 2022. 19:13 3

Škola u centru grada, a ispred nje blato: Roditelji besni!

Učenici Osnovne škole "Vasa Pelagić" iz Leskovca, koja je u četvrtak svečano proslavila 109. rođendan, već godinama na putu do škole gaze u blatu do članaka, roditelji se zbog toga opravdano bune i tvrde da uprava uporno od tog problema okreće glavu.

Naime, reč je o ulazu u školsko dvorište iz pravca ulice Đure Daničića, kojom prolazi više od polovine đaka.

- Svakog dana se vraćaju umazani blatom do guše, pogotovo u zimskom periodu, a u četvrtak su dve devojčice pale u baru nakon što su se okliznule. Mnogo puta smo na roditeljskim sastancima isticali ovaj problem, ali uprava škole okreće glavu od tog problema kako se ne bi zamerili ljudima u lokalnoj samoupravi - tvrde ogorčeni roditelji.

U leskovačkoj lokalnoj samoupravi nam je rečeno da ova ulica nije uvrštena u plan asfaltiranja za narednu godinu, ali da na inicijativu stanovnika te mesne zajednice, lako može da se uvrsti u 2024. godini.

- Tu je planskim dokumentom predviđena izgradnja saobraćajnice, ali ono što mora da se uradi je projektna parcelacija, a zatim da se reše i imovinsko-pravni odnosi u jednom delu, zatim da se projektuje saobraćajnica i da se dođe do dozvole. To je cela procedura i ona traje, te je nemoguće uraditi u narednoj godini. Neka se građani i roditelji obrate sa zahtevom, kako bi krenuli u realizaciju rešavanja tog problema - kaže direktor Javnog preduzeća "Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić.

Inače, škola i blatnjava ulica nalaze se maltene u strogom centru grada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati