Život

Direktno.rs

27. 11. 2022. 07:00 20

Degenek: Pritisak je kad na traktoru bežite iz Knina

Australija je na otvaranju drugog kola grupe D Svetskog prvenstva savladala Tunis 1:0 i tako stigla do prvih bodova u Kataru. Za Australiju je u 75. minutu u igru ušao 28-godišnji Miloš Degenek, koji je zamenio Frana Karačića.

Degenek je Srbin rođen u Kninu, iz kojeg je sa porodicom izbegao posle Oluje u avgustu 1995. Jedno vreme živeli su u Beogradu, a kad mu je bilo šest godina, emigrirali su u Sidnej.

Nekadašnji as Crvene zvezde često govori o svojim korenima, a posle utakmice je na svom profilu podelio fotografiju izbegličke kolone iz 1995. i sebe nakon pobede nad Tunišanima, uz koju je poručio:

- Mislite da je ovo pritisak? Ne, ovo nije pritisak. Pritisak je kada sam kao beba bežao od rata, pritisak je kada sam sa šest godina bio usred novog rata. To je pritisak

Dvadesetdevetogodišnji defanzivac je kao beba, 1995. godine, morao s porodicom napustiti Hrvatsku i rodni Knin, o čemu je svojevremeno detaljno pričao za medije u Srbiji.

- Mrzim rat... Bio je to težak period za moju porodicu. Imao sam 18 meseci kada sam morao napustiti naš grad Knin. Bio sam na traktoru sa majkom i ocem devet dana, dok smo bežali prema Srbiji. Imali smo samo hleb i mleko za put.

- Sve smo ostavili. Kuću, zemlju, rodbinu, prijatelje... Ne pričam puno o tome, kao ni moj otac. Tužan je to period za njega. Nije bio u Hrvatskoj od tada. Već 24 godine“, ispričao je tada svoje bolno iskustvo tokom akcije Oluja bivši fudbaler Cvene zvezde, Štutgarta, Minhena 1860, Jokohame, Al-Hilala...

Degenek za reprezentaciju Australije nastupa od 2016. godine i na 39 utakmica dao je jedan gol. Nastupao je i za U-19 reprezentaciju Srbije, pre nego što je izabrao australijski dres.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati