Život

Direktno.rs

14. 09. 2022. 16:06 1

Pomozimo bratu i sestri slanjem 85 na 2407

Mina boluje od neuropatije i hipotonije a Mihailo ima cerebralnu paralizu! Mihailu Jovanoviću (2016) je sa šest meseci starosti ustanovljena dijagnoza kongenitalne (urođene) katarakte. Sa devet meseci je neuspešno operisan, dok je druga operacija uspešno završena. Mihailo je do pre godinu i po dana nosio kontaktna sočiva, a sada nosi samo naočare. Detaljnom dijagnostikom je ustanovljeno da Mihailo ima hipotoniju, a sa tri godine starosti dijagnostikovana mu je diskinetička cerebralna paraliza. U kućnim uslovima ima tri puta nedeljno vežbe sa višim fizioterapeutom.

Mini Jovanović (2019) je sedmog dana po rođenju urađen oftamolški pregled gde je ustovljeno da i ona, kao i njen stariji brat Mihailo ima kongenitalnu kataraktu a dvadeset dana kasnije uspešno je operisana. Na pregledima kod fizijatra i neurologa ustavljeno je da Mina boluje od neuropatije i hipotonije. Otežano hoda, sa dosta nevoljnih pokreta.

Mini i Mihailu sredstva su potrebna za pomogala, naočare bez kojih ne mogu da funkcionušu, ortopedske cipele, za subspecijalističke preglede, pelene kao i suplemente i medicinski potrošni materijal.Otac Stefan je samohrani roditelj i potrebna mu je finansijska pomoć kako bi deci obezbedio bezbrižnije detinjstvo. Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu bratu i sestri Mihailu i Mini, tako što će preko fondacije – humanost bez granica poslati SMS sa brojem 85 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Mini i Mihailu!

Dinarski račun: 160-487173-56

Devizni račun: 00-540-0002383.6

IBAN: RS35160005400002383678

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati