Život

Direktno.rs

08. 09. 2022. 10:46 2

Pomozimo Kristini slanjem 83 na 2407

Kristina je bila cela deformisana sa prognozom da će život provesti kao biljka!

Kristina Ćirić rođena je 8. septembra 1996. godine. Nakon druge redovne vakcine, koju je primila u četvrtom mesecu života, dobila je grčenje mišića celog tela i do trinaestog meseca niko nije znao šta je sa Kristinom.

Kako bi se utvrdilo šta se događa, Kristina je poslata u zavod za Cerebralnu paralizu u Beogradu gde je i potvrđeno da je Kristina već cela deformisana sa prognozom da će život provesti kao biljka. Od tog trenutka je krenula borba.

Sedam godina je po šest meseci tokom hladnijeg perioda provodila u tom istom zavodu, vežbajući bukvalno po ceo dan. Leta i lepo vreme koristila je za odlazak u banje i plivanje na bazenu. Sa vežbanjem je nastavila sve ovo vreme. Dva puta je bila na intervenciji kod ruskih doktora i dva puta je primila botulin. Kristina nikada nije koristila bilo kakve lekove.

Pre mesec dana Kristina je diplomirala na Pravnom fakultetu. Osnovnu i srednju školu je redovno pohađala. Vrlo je ambiciozna i odgovorna, uporna i hrabra. Na sreću nema pratećih bolesti, tako da funkcioniše dosta dobro.

Kristini je potreban nastavak terapije robotike u klinici Neuromedic u Nišu. Posle jedne terapije koja je trajala tri meseca i gde je postigla fantastične rezultate, prognoze su da će moći da se osamostali i hoda bez ikakvih pomagala, odnosno bez hodalice pomoću koje se sada kreće.

Porodica je iscrpela sva finansijska sredstva i nije u mogućnosti da finansira potrebnu terapiju, pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Kristini da hoda bez ikakvih pomogala, tako što će preko Fondacije - humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 83 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj, internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1i Globaltel mreže.

Pomozimo Kristini!

Dinarski račun: 160-487157-07

Devizni račun: 00-540-0002374.7

IBAN: RS35160005400002374754

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati