Život

Direktno.rs

03. 08. 2022. 15:58 0

Pomozite Katarini slanjem 78 na 2407

Katarina ima tri godine, a od rođenja ima proširenje moždanih komora, krvarenje i ciste na mozgu!

Katarina Petrović (2019), prevremeno je rođena i odmah po rođenju ona gubi na težini i zbog sve lošijeg stanja prebacuju je na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

Katarina po prijemu u Institut dobija visok pritisak, sepsu, a lekari otkrivaju da postoji proširenje moždanih komora, krvarenje prvog stepena, ciste na mozgu i drastičan pad natrijuma i kalijuma. Uspostavljena joj je dijagnoza Barterovog Sindroma i cerebralne paralize. Katarina ima i šum na srcu kao i proširenje srčane komore.

Posle mesec i po dana provedenih na intezivnoj nezi i neonatologiji, puštena je na kućno lečenje uz napomenu da stanje mora da se prati. Ubrzo joj je rađena magnetna rezonanca, gde je ustanovljeno da postoje problematične ciste i tečnosti na mozgu, kao i hipertonus, hipotonija osovine tela, kao i tortikolis-problem sa držanjem glave. Ona i dalje ne sedi samostalno, ne hoda, i jako lose napreduje sa kilažom.

Sredstva su potrebna za operaciju, svakodnevnu rehabilitaciju, fizikalne vežbe, ortopedska pomagala, lekove, suplemente.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Katarini, tako što će poslati SMS sa brojem 78 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem e-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Katarini!

Dinarski račun: 160-468559-26

Devizni račun: 00-540-0002100.0

IBAN: RS35160005400002100050

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati