Život

15. 07. 2022. 09:43 16

Liza (4) stradala u napadu na ukrajinski grad: Mama snimila poslednje trenutke

Četvorogodišnja Liza Dmitrijeva je poginula, a njena majka je teško povređena nakon što su rakete pogodile grad u centralnoj Ukrajini, prenose mediji. Ukrajinci su optužili Rusiju za napad na grad Vinica, koji se nalazi 268 kilometara jugozapadno od Kijeva. Kako tvrde Ukrajinci, u napadu je poginulo najmanje 23 ljudi, uključujući troje dece, dok je više od 100 ranjeno.

Ministarstvo odbrane Ukrajine je na društvenim mrežama objavilo snimak koji pokazuje "poslednje minute života Lize Dmitrijeve", koja je imala Daunov sindrom.

- Tokom ruskog napada na Vinicu 14. jula, mala devojčica Liza poginula je od eksplozije. Njena majka Irina odvela ju je u bolnicu sa otkinutom nogom. Irinina stranica na društvenim mrežama snimila je poslednje minute života njene ćerke - piše u Tvitu ministarstva, zajedno sa snimkom devojčice, prenosi Sky news.

Da je devojčica poginula, a majka ranjena potvrdila je i generalni direktor izdavačke kuće Kartel Irina Asman u kojoj je majka radila.

- Danas u Vinici, naša zaposlena Iriša Dmitrijeva i njena mlada ćerka su bile u epicentru granatiranja. Devojčica je poginula na licu mesta... Ira je u kritičnom stanju na intenzivnoj nezi. Toliko tuge, toliko suza... Više nemam snage - napisala je.

Ukrajinski zvaničnici su rekli da su krstareće rakete Kalibr ispaljene sa ruske podmornice u Crnom moru pogodile civilne zgrade u Vinici.

Šef policije Igor Klimenko rekao je da je samo šest poginulih identifikovano do sada, dok je 39 ljudi i dalje nestalo.

Rusija nije zvanično potvrdila napad, ali Margarita Simonjan, šef ruske televizijske mreže RT koju kontroliše država, rekla je na svom kanalu u aplikaciji za razmenu poruka da su joj vojni zvaničnici rekli da je meta bila zgrada u Vinici jer su u njoj smešteni ukrajinski "nacisti".

Predsednik Volodimir Zelenski je sugerisao da je napad namerno usmeren na civile.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati