Život

[ Izvor: N1 ]

02. 06. 2022. 12:34 11

Mali Vukan primio najskuplji lek na svetu

Desetomesečni Vukan Stoiljković koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg oblika, primio je u utorak Zolgensmu, lek od 2,5 miliona evra, za šta se novac prikupljao u brojnim humanitarnim akcijama.

Kako su njegovi roditelji naveli na Instagramu, sve je prošlo bez ikakvih komplikacija.

- Uspeli smo da prikupimo jako brzo ogromnu količinu novca i Vukana dovedemo do leka koji mu je spasio život! Budite ponosni na sebe i sav doprinos koji ste pružili. Mi smo vam toliko zahvalni da ne postoje reči kojima bismo ovu zahvalnost i sreću mogli da iskažemo. Hvala svima koji su nesebično pomagali u ovoj trci sa vremenom, jer smo uspeli da uhvatimo taj trenutak života vredan -  napisano je na objavi.

- Hvala svakom od vas, za svaku poruku, uplatu, organizaciju. Hvala vam za divne bazare, koncerte, književne večeri, predstave, licitacije, aukcije, Vukanovu picu, Vukanov koktel, Vukanovu kafu, Vukanov košarkaški teren, Vukanov moto skup i auto skupove… Hvala svim udruženjima, opštinama, zajednicama, ustanovama, javnim i privatnim preduzećima, vojsci, policiji, sportistima, javnim ličnostima. Posebno hvala našem divnom gradu Vranju, čije su se dobre duše ujedinile kao nikada do sada.

Podjednako zahvaljujemo i svim ostalim gradovima, dijaspori i dobrim ljudima iz celog sveta, Hvala Srbijo, hvala, Republiko Srpska, dodali su.

U objavi je navedeno da im je klinika Bethesda pružila predivan tretman od prvog dana boravka ovde.

Veliku zahvalnost dugujemo i divnim roditeljima ostalih mališana koji se poput nas bore sa ovom bolešću. To su naši drugari, saborci i saputnici u ovoj priči i divno je znati da smo zajedno u ovome, navedno je u poruci roditelja.

- Budite uz nas, javljamo se sa svakim novim uspehom koji naš mali a tako veliki borac napravi, i nadamo se da će ih tek biti! Hvala što ste VUKANU SPASILI ŽIVOT - stoji u objavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati