Život

Direktno.rs

06. 06. 2021. 11:41 1

Ne okrećite glavu od nas, treba nam POMOĆ

Nama je potrebna pomoć. U teškoj smo finansijskoj situaciji i borimo se za opstanak nakon 60 godina postojanja. Diskriminisani smo, skrajnuti, ljudi od nas okreću glavu. To nas boli i vređa. To nas ugrožava. Ako se zatvori Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada, mi nećemo imati gde da odemo. Volimo svoje Udruženje. Volimo svoje prijatelje i zaposlene. Volontere posebno - stoji u apelu ovog udruženja.

- Živimo sa svojim porodicama, braćom i sestrama. Ali naš život nije lak. Mentalni invaliditet nije vidljiv na prvi pogled. Ali duša nas boli kada nas ignorišete i ne želite da doprinesete našem životu. Boli kada nas ne razumete i marginalizujete. Upoznajte nas, jer smo puni ljubavi, empatije i razumevanja. Ne znamo matematiku, ali znamo da je siromaštvo uzelo danak i da je pandemijska situacija donela teško novčano stanje. Nema se para.

Ali mi se nadamo da ipak možete da pomognete. Skromnom uplatom na naš račun 340-1821-93 možete pomoći da naše Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama opstane. Možete kupiti naše proizvode, čuvarkuće, slike, tkane radove... Možete doći da nas upoznate i da se družite sa nama. Mi samo želimo svoje mesto pod suncem! Želimo svoje Udruženje, da radi, da nam pomaže, da se družimo i učimo! Želimo mesto za sebe.

Želimo da nas vidite. Ne okrećite pogled na drugu stranu, nemojte ignorisati apel za pomoć. Pomozite da svoj život živimo dostojanstvo! Podelite! Lajkujte, nikad ne znate ko bi od vaših prijatelja mogao pomoći. Mentalni invaliditet nije stanje. Ne leči se, nema pomoći, to je stanje sa kojim živimo ceo život. To je borba koju vodimo svaki dan. To nije zarazno ni strašno, ne vidi se, nije prelazno. Nije ružno i strano. Mi smo tu pored vas. I volimo vas. Želimo da živimo istim životom, da nas poštuju i uvaže, da nam pomognu. Da nas vide i ohrabre da smo vredni i važni članovi društva! Ulica Seljačkih buna 83 - navodi se u apelu Udruženja za pomoć MNRO.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati