Život

[ Izvor: Jugmedia ]

19. 01. 2021. 15:20 0

Desetine sela 10 dana bez struje, EPS ne priključuje bolesnu baku

Na desetine udaljenih planinskih sela Jablaničkog okruga već skoro desetak dana su bez struje, a šteta u pojedinim selima od ledene kiše i snega na niskonaponskoj mreži neće moći da se sanira ni u narednom periodu.

Sela oko Medveđe su danima u mraku. Trenutno je više ekipa angažovano na osposobljavanju dalekovoda, linije se puštaju u rad, ali je veliki problem niskonaponska mreža.

- Bez struje su, između ostalih, sela Lapaštica, Đulekare, Stara Banja, deo Sijarine, Svirce, Vrapce, Borovac, Gubavce, deo Retkocera, Mala Brajina, Sponce, Stubla, deo Gornjeg Gajtana i deo Šilova. Teren je jako nepristupačan i u Elektrodistribuciji u Medveđi ne mogu da kažu kada će stanje biti koliko-toliko normalizoovano - kažu u lokalnom Štabu za vanredne situacije, prenosi Jugmedia.

Lokalna samouprava obezbedila je tri agregata. Meštanima su najveći problem zamrzivači, a pojedini građani su sami improvizovali zamrzivače u dvorištu od plastičnih buradi.

Među domaćinstvima koja struju nemaju već celu sedmicu je i kuća bake Stojanke Jovanović u selu Bričevlje, kod Predejana, ali njena priča je malo drugačija.

Prema rečima njene unuke Jovane, na njihove pozive i apele, nadležni iz EPS-a nisu reagovali ni nakon nedelju dana, pravdajući se da nemaju vremena da dođu do mesta na kojem je nastao kvar, uz opasku da "ni  oni nemaju struju".

- Kako bi im taj posao olakšali, meštani su se čak skupili i očistili put, da bi posao radnika iz leskovačke Elektrodistribucije doslovno bio samo prespojavanje žica. Moja baka, hronični dijabetičar, prinuđena je da se šprica pod svetlošću sveće. Takođe, pati od hipertenzije, a maja meseca je imala moždani udar – malo pre no što je deka preminuo - napisala je Jovana na svom fejsbuk nalogu.

Ona je dodala da ih je ta bahatost nadležnih veoma naljutila, pa su odlučili da se obrate i višim instancama – predstavnicima EPS-a u Beogradu.

Kako je dalje navela, najveći zaplet nastao je kada je u toku današnjeg dana struja uključena celom selu, osim njenoj baki. Nakon što su, po ko zna koji put, okrenuli njihov telefon, odgovor koji je usledio, šokirao ih je. Jovaninoj tetki je rečeno da je razlog zbog kojeg oni nisu uključeni taj što su se žalili.

Inače, baka  je redovni platiša električne energije i do sada nije imala ovakvih, niti sličnih problema sa zaposlenima u leskovačkoj “Elektrodistribuciji”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati