Život

Milan Zarić

25. 11. 2020. 10:51 5

Dve doktorke na liniji odbrane, jer nema infektologa?!

Zdravstveni radnici u Srbiji su na izmaku snaga, već devet meseci se bez prestanka bore sa koronavirusom, a posebno je dramatična situacija u Kikindi, gradu koji je u prvom talasu bio jedno od najvećih žarišta. I upravo znajući koliko je teška bila situacija gotovo apsurdno zvuči podatak da u ovom gradu nema nijednog infektologa?!

Zato je sav teret u borbi protiv kovida pao na leđa dve doktorke Tijane Marčete i Aleksandre Dašić, koje su se uhvatile u koštac sa opakim virusom i svakodnevno vode borbu da spasu živote sugrađana.

Slika na kojoj su njih dve zagrljene kruži društvenim mrežama, gde je i saopšteno da u Kikindi jednostavno ne postoji adekvatni kadar koji bi se borio sa kovidom, već su na poslednjoj liniji odbrane specijalista interne medicine, kao i specijalizant.

I ta žrtva koju su podnele, da u teškim uslovima rade ne samo svoj, već i tuđi posao za koji su se specijalizovale u hodu jer su neprilike to od njih zahtevale, naterale su celu Srbiju da im se pokloni do zemlje i oda im veliku zahvalnost.

Ali, ujedno ova slika i cela situacija postavlja jasno pitanje - kako je moguće da u gradu od gotovo 40.000 stanovnika ne postoji niti jedan infektolog? Na ovo pitanje bi nadležni morali da odgovore, pogotovo što je u martu i aprilu Kikinda bila jedno od najvećih žarišta u Srbiji...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati