Život

Direktno.rs

11. 11. 2020. 09:40 2

Brat i sestra doniraju kuću za lečenje male Anike

Miloš Mijailović i njegova sestra Biljana Dragićević doniraju kuću u centru Rudnika za lečenje male sugrađanke Aniku. Početna cena na licitaciji je 4.000 evra.

Anika Manić iz Gornjeg Milanovca boluje od spinalne muskulatorne atrofije i na žalost, njeno stanje se pogoršava sve više kako vreme odmiče. Disanje i gutanje su sve slabiji, a u životu je održavaju aparati.

Anikina porodica mesecima apeluju na građane Srbije da se uključe u prikupljanje novca potrebnog za njeno lečenje. A da još ima humanosti u nama, govori i ono što je učinio Miloš Mijailović sa svojom sestrom. Naime, oni su rešili da prodaju kuću i na taj način prikupe novac za Aniku, a to su objavili na Fejsbuk stranici "Budi human - Humanitarne licitacije".

Kako se navodi u postu, Miloš i njegova sestra prodaju kuću u centru Rudnika, kako bi donirali novac za lečenje ove devojčice. Kuća će pripasti onome ko na licitaciji dostavi uplatnicu sa uplatom za malu Aniku.- Ja i moja sestra Biljana Dragićević imamo kuću u centru Rudnika. Na njenu inicijativu smo odlučili da tu kuću doniramo za našu malu sugrađanku Aniku. Početna cena na licitaciji je 4.000 evra. Kuća je prizemlje i sprat, oko 90 kvadrata, upisana u katastar i mi smo vlasnici. Svako ko želi imati kuću na takvom mestu može je pogledati i kupiti je sa uplatnicom da je uplatio novac za našu devojčicu. Za više informacija pozvati 064/3374056. A moje prijatelje bih zamolio da podelite moju objavu, ne zbog mene, već zbog nekih drugih ciljeva…. Hvala - napisao je Miloš u objavi.

Borba ove devojčice i njenih roditelja je svakodnevna, ali ne odustaju. Kako je napisala Anikina mama, u Evropi je krajem maja odobrena genska terapija Zolgensma, za decu ispod 21 kilograma, koja može da pomogne Aniki da prodiše punim plućima i da povrati snagu da jede i govori. Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila “novi gen” koji će od tada proizvoditi protein, koji joj nedostaje za život.

Za lečenje i terapiju u inostranstvu neophodno je skupiti 2,1 miliona evra. Zbog toga je Aniki potrebna pomoć svih nas!

Kako možete da pomognete Aniki

Slanjem SMS poruke: 858 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišemo human 858 i pošaljemo na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati