Život

Direktno.rs

23. 08. 2020. 11:28 2

ODLIČNE VESTI Mala Sofija stigla u Los Anđeles!

Jednogodšnja Sofija Markuljević, koja je ujedinila humane ljude Srbije, stigla je na lečenje u Los Anđeles, objavili su njeni roditelji na društvenim mrežama. Vest o dolasku male Sofije u Los Anđeles obradovala je brojne korisnike društvenih mreža, gde njeni roditelji Stefan i Marija redovno obaveštavaju javnost o stanju devojčice i daljoj proceduri lečenja.

U stotinama komentara koji se nižu ispod objave stigle su poruke podrške porodici Markuljević, u kojima su građani poželeli sreću u daljem lečenju.

Kako su roditelji male Sofije ranije najavili, predviđeno je da devojčica u Americi ostane tri, četiri meseca.

Sofija Markuljević je rođena kao zdravo dete, sa visokom ocenom devet. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke. Sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip 1.

Lek za ovu bolest je najskuplji na svetu - košta neverovatnih 2.100.000 dolara i registrovan je samo u Americi.

Mesecima je Srbija prikupljala novac za Sofijino lečenje, uključili su se brojne poznate ličnosti, kompanije, mediji. I prva pobeda je postignuta – 30. jula Markuljevići su objavili da je novac prikupljen. I najbolji teniser sveta Novak Đoković uključio se u akciju obezbedivši privatan let za Ameriku. Čak je učestvovao i svetska zvezda Kristijano Ronaldo koji je donirao dres za pomoć maloj Sofiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati