Život

Direktno.rs

02. 07. 2020. 09:35 6

"Lekarima na Infektivnoj ukradeno mesto u Kriznom štabu"

"Mlad čovek, u znoju lica svog, ispod maske i vizira, u kompletnom zaštitnom odelu. Ne videsmo mu lice, ali videli smo obraz - čist, svetao, sa Hipokratovom zakletvom. Neko mu je ukrao mesto u Kriznom štabu, dok on spašava živote i rizikuje svoj", opisala je jedna žena na društvenoj mreži Tviter lekara koji je pregledao njenog muža, ali i 12 sati provedenih na Infektivnoj klinici i svu muku koju je tamo zatekla.

- Nadam se da vam ovo moje iskustvo nikada neće biti potrebno, ali za slučaj da se ipak nađete u neobranom grožđu (ne daj Bože), dobro je da znate šta možete da očekujete. Jutros u 10 (sad već juče) bili smo ispred kovid ambulate, jer je temperatura koju već sedam dana ima moj muž, stigla je do skoro 40 stepeni - započinje svoju priču tviterašica.

Popunila sam i ja kovid formular i predala knjižicu, želeći da se kao i on testiram, mada nemam nikakve simptome, dodala je ona.

- Ispred kovid centra bilo je više od 50, uglavnom mladih ljudi. Među njima poneka trudnica i nekoliko mališana. Skoro svi čekaju strpljivo, tražeći hlad na 35 stepeni. Tek poneko pokuša da se, bezobrazno provuče. Medicinsko osoblje komunicira sa nama kroz prozor, sa prvog sprata. Tako prozivaju pacijente i traže lične podatke. Oko 16 sati prozvaše i nas dvoje! Pluća čista, mužu rekli da privatno uradi CRP, a ja dobila napismeno i overeno da sam "zdrava žena". Ko ne veruje, može da vidi izveštaj! Doktor je smatrao da ne treba da se testiramo i pored simptoma koje je muž uredno prijavio - prepričava tviterašica.

Kaže da su ona i njen muž u privatnoj laboratoriji uzeli krv za CRP.

- Rezultati su ubrzo stigli, nalaz znatno iznad gornje granice. Zovem kovid ambulantu, kažu vratite se. Vratimo se i tek onda snimak pluća, osenčeno plućno krilo, uput za "Dragiša Mišović" i savet da ipak ne idemo! Odlazimo u "Dragiša Mišović", šalju nas na Infektivno na trijažu! U Infektivnoj pakao! Više od stotinu, opet uglavnom mladog sveta! Tek po neko stariji. Doktori u zaštitnim odelima po nesnosnoj vrućini, rade bez predaha! Očigledno je da ih nema dovoljno, a zaraženi samo pristižu!

Sanitetska vozila dolaze kao na traci, kaže ona, dodajući da je najviše vozila stizalo iz Užica, Požege, Loznice, Leskovca, Vranja i Beograda.

- Stariji čovek sedi ispred bolnice, na klupi i prima infuziju! Ženu bez svesti smeštaju u Sanitet i pored nje mini bocu sa kiseonikom! Panika, shvataju da je boca prazna, trče po novu, voda lije sa njih. Nogavice zaštitnih pantalona selotejp trakom zalepljene za cipele! Pokušavaju da se zaštite mladi momci, vozači saniteta. Ćutim i trpim bolove u kičmi, jer stojim duže od 12 sati! Sanitet neprestano dolazi, kiša pljušti, gužva ne jenjava. U neko doba prozvaše muža. Ozbiljni doktori, sve profi kao da im je danas prvi pacijent, a ne trista prvi!

Ističe da su njenom mužu uradili pregled, kompletnu krvnu sliku, bris na kovid, da su mu dali terapiju antibiotika Levox i da su mu rekli da je kontrola za tri dana kada će stići i rezultati brisa.

- Ako bude loše, da dođe odmah! Ljubazno, sa puno razumevanja i autoriteta govori mu doktor Aleksandar! Veliki Aleksandar! Mlad čovek. U znoju lica svog, ispod maske i vizira, u kompletnom zasštitnom odelu. Ne videsmo mu lice, ali smo videli obraz! Čist, svetao, sa Hipokratovom zakletvom! Neko mu je ukrao mesto u Kriznom štabu, dok on spašava živote i rizikuje svoj! Sjajni doktori i sestre su na Infektivnoj klinici sakriveni iza razvaljenih zidina bolnice. Kući stigosmo u 00.30 sati pregaženi i umireni - zaključila je tviterašica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati