Život

[ Izvor: Danas ]

29. 06. 2020. 10:36 0

Lekar koji je preminuo od korone – pogrešno lečen?

Ćerka Miodraga Lazića, poznatog ratnog hirurga sa prostora bivše Jugoslavije i bivšeg direktora Urgentnog centra Niš, koji je preminuo 14. aprila od Kovida 19, podnela je prijavu inspekciji Ministarstva zdravlja.

Ona u prijavi zahteva da se lekari u niškom Kliničkom centru koji su bili odgovorni za lečenje njenog oca “adekvatno sankcionišu” zbog “niza nepravilnosti, propusta i grešaka”, saznaje Danas.

Nina Vujošević je kao odgovorne za “nesavesno lečenje” njenog oca na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, gde je i preminuo, označila pomoćnike direktora KC R. J, inače direktora ove klinike, i D. Lj, načelnika jedinice intenzivne nege na toj klinici. Ona je i sama lekar i zaposlena u niškom KC.

Lazićeva ćerka u prijavi, u koju je Danas imao uvid, navodi da su na Klinici za anesteziju, koja inače u vreme epidemije zbrinjava najteže kovid pacijente, postojale “očigledne greške u prijemu, lečenju i ophođenju prema njemu”. Kao jednu od grešaka navodi da je, po odluci R. J, navodno prerano skinut sa repiratora, iako su anesteziolozi porodici govorili da “nije indikovano” da se to učinilo pre vremena. Stavljen je na respirator 11. aprila rano ujutru, a skinut sutradan posle ponoći, što je uradio mladi anesteziolog, “sa specijalističkim stažom od par meseci, koga je Janković poslao da to uradi”.

- U otpusnoj listi se navodi i da je pacijent zbog pogoršanja opšteg stanja preveden sa Klinike za infektivne bolesti, da je primljen u jako teškom stanju, i da se sve vreme održavalo jako teško opšte stanje pacijenta, što je potpuno netačno - naglašava se u prijavi. 

Direktor R.J. je kazao da će “vrlo rado” govoriti za Danas o ovoj temi, i da ćemo dogovoriti termin, ali da to nije bilo moguće u toku jučerašnjeg dana, iz objektivnih razloga. Uprava KC  nije odgovorila na  pitanja u vezi sa eventualnim propustima u lečenju Lazića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati