Život

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2020. 22:50 10

Majka i ćerka izbačene na ulicu, u pomoć pritrčao fudbaler

Radica Cvetanović (65) i njena ćerka Ivana Acevski (45) 1. juna su izbačene na ulicu iz stana gde su živele kao podstanarke u Novom Sadu. Gazdarica ih je oterala iz stana i izbacila sve njihove stvari na ulicu kada nisu mogle da isplate celu rentu, a nesrećne žene su tu provele noć dok im u pomoć nije preskočilo udruženje Združene akcije "Krov nad glavom". Sada, zahvaljujući velikom srcu jednog mladića imaju gde da žive.

Izbacivanje dve dve žene na ulicu izazvalo je nevericu javnosti, pogotovo ako se zna da je Ivana Acevski bolesna. Radica je ispričala kako je molila gazdaricu da sačeka sa naplatom stanarine dok joj ne stigne penzija, ali nije naišla na razumevanje.

Posle toga o njima nije bilo više informacija, ali na sreću za njihov problem je čuo Rade Dugalić, fudbaler koji je odlučio da Radici i Ivani pomogne i plati im stan za narednih šest meseci!

Vest o ovom nesvakidašnjem gestu na Tviteru je podelio Robert Čoban:

- Sećate se priče o dve žene iz NS koje su stanodavci prošle nedelje izbacili na ulicu zbog neplaćena dva računa za Informatiku. Nakon što im je Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" našla sobu u hostelu za par dana, a mi smestili stvari i nameštaj u naš kompanijski magazin, ovu objavu je kod mene na Fejsbuku video Rade Dugalić, fudbaler Kairata iz Kazahstana, rodom iz Niša. Javio mi se, spojio sam ga sa momcima iz "Krova nad glavom" i on je uplatio ženama smeštaj za narednih šest meseci. Društvene mreže, između ostalog, postoje i zbog ovakvih stvari!

Dugalić već šest godina nastupa u inostranstvu, ali je ovim gestom pokazao da i te kako prati društvene prilike u našoj zemlji, budući da je pokazao veliko srce i pomogao je osobama koje su bile u velikom problemu. On je karijeru počeo u niškom Radničkom, u Srbiji je igrao još za Radnik, Car Konstantin i Niš, a bio je član i Olimpika iz Sarajeva, Ulisesa, Torpedo Armavira, Tosna, Jeniseja i Kairata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati