Savremena žena

Direktno.rs

03. 11. 2023. 10:32 18

"Mama, je l' moram za SNS da bih dobila studentsku karticu?"

Izlizano je reći poraz, jer je mnogo, mnogo poraza na svakom koraku oko nas. Ovo pitanje je više od toga, ono je potpuni naš debakl, ono je početak uništavanja najvrednijeg, naših naslednika.

Redakciji Direktno.rs se obratila majka kojoj je juče njeno dete, student treće godine državnog Pravnog fakulteta postavilo usputno pitanje od kog je, kako navodi, osetila jezu.

Mejl majke prenosimo u celosti:

- Krenula sam sa ćerkom da potpišemo kandidaturu za izbore jedne opozicione liste. Ljudi koje poznajem oduvek su me pozvali jer su dobili termin od četiri sata na određenom mestu, a za prijatelje nije problem "iscimati se". Ceo dan smo bombardovani "širenjem" vladajuće stranke po medijima, koja obećava "festival demokratije" u predizbornoj kampanji.. Ma, da ne trošim reči..

Uglavnom, pozvala sam i ćerku da podržimo prijatelje. Sačekala sam je da završi predavanja na fakultetu i zajedno smo krenule. Uobičajen razgovor i onda usputno pitanje: "Mama, je l' moram da potpišem za SNS da bih dobila studentsku karticu?"..Uf, prošla me jeza, bilo mi je baš krivo, malo je reći krivo...

Prvo krivo, ali onda sam osetila ponos jer je krenula da potpiše nevezano da li ostaje ili ne bez te famozne kartice.

Naravno, njoj to pripada. Ona je treća godina, odličan student državnog Pravnog fakulteta, pametna mlada osoba i pitala je za svaki slučaj. Koga će ako neće majku.

Glupo je da mladi treba tako da razumeju politiku, naša je krivica, a pitanje naravno u duhu vremena - logično.

Jadno je što je atmosfera takva da se ljudi, posebno mladi na pragu života, pitaju moraju li u SNS za ono što im pripada.. Ma, opet, ne treba trošiti reči... Verujem da je ljudima i svima sve jasno.

Verujem u pravdu iako nas opet varaju za taj "festival demokratije", od starta na svakom, svakom i najmanjem koraku i najbanalnijem pitanju.

Dete moje.. samo uči i misli svojom glavom, a srećno nam svima - završila je žena u svom pismu.

Kako vama zvuči to što student ima dilemu da li mu "podmeću" karticu i s čim se vi srećete pišite nam u komentarima?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati