Život

Direktno.rs [ Izvor: Al Jazeera ]

22. 05. 2020. 23:56 1

Baka Vladica (92) sama u selu na KiM, o njoj brine Albanac Fadilj

Selo Vagneš kod Kosovske Kamenice je gotovo prazno, dosta ljudi je napustilo ovo mesto, kuće su napuštene i samo u jednoj ima nekoga. U njoj živi baka Vladica Dičić (92), koja je ostala potpuno sama.

Njena dva sina, Slobodan i Đoko, otišli su svojim putem, ona je mogla da ode sa sinom u Kosovsku Kamenicu, imala je smeštaj, ali nije želela da napušta selo u kom je provela ceo život.

Usamljena je u selu Vagneš, ali nije potpuno sama i prepuštena sama sebi. Za to se pobrinuo Albanac Fadilj, koji je dva puta nedeljno snabdeva namirnicama i potrepštinama za život. I upravo se u tom odnosu Fadilja i Vladice u selu kod Kosovske Kamenice jasno vidi da nije najbitnija nacionalnost, već kakav je ko čovek. Fadilj se našao baki pri ruci, pomaže joj, što ona ne zaboravlja.

- Bog da mu pomogne, dođe mi. Neću da ga odvajam od sinova, sinovi su mi Đoka i Slobodan, a ti si mi treći. Vidiš, kod Boga da ti se prekstim, ti si mi treći. Sve mi ti vodiš. Dane je otišao pre mnogo vremena u Kamenicu, Đoka u Srbiju... Sve ti - kroz suze je rekla baka Vladica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati