Život

Direktno.rs [ Izvor: Večernje novosti ]

09. 03. 2020. 08:25 7

Autor "Kvadrature kruga" živi bez struje, kupa se kod komšija

Autor kultne emisije "Kvadratura kruga", Branko Stanković, izbačen je iz stana u Ulici Ilije Garašanina koji mu je dodelio RTS, a u koji je tokom osam godina uložio više od 20.000 evra. On i supruga Slavka, takođe novinarka RTS-a, morali su da napuste stan i prešli su u drugi, u kom nema ni struje!

Bele vode su nova Stankovićeva adresa na koju je "katapultiran". Iznenada i bahato. U stan u kome nema struje, gde su popucale cevi u kupatilu, dotrajao parket... U kome on i njegova supruga Slavka tumaraju uz svetlost sveća, uz baterijske lampe. U kome ponešto spreme na plinskoj boci, a na kupanje idu kod komšija, pišu Novosti

Razboleli su se Stankovići. Od stresa. Od nepravde. Od neljudi. Celu proteklu sedmicu sami su, čak i noću pod lampama, čistili ovaj stan kako bi preselili tek deo biblioteke, nameštaja i pokućstva. Deo su ostavili, nešto prodali, knjige poklanjali. Za to vreme apelovali su da im se struja priključi, ali je to bio doziv bez odziva. Ni po ubrzanoj proceduri EPS tokom proteklih nekoliko dana nije struju priključio, pa se svi pitamo kakva li je tek redovna procedura.

- Tako je, neko nas je prevario. Ne jednom... Dvostruku prevaru smo doživeli. Prvi put kada smo dobili stan za koji se, po Zakonu o restituciji, ispostavilo da se vraća prvobitnom vlasniku. Drugi put kada je predsednik Stambene komisije RTS-a Slavoljub Milenković izvestio Upravni odbor naše kuće da je stan koji nam dodeljuju potpuno uslovan - kaže Stanković. 

Milenković je, uz to, naveo da je Stankovićima sasvim dovoljan stan od 37 kvadrata, "jer kćerka više ne živi sa njima", mada je Stambenoj komisiji bio na raspolaganju i stan od 62 kvadratna metra.

To što je osam godina živeo i proživeo sa porodicom u centru Beograda, i što je dobio upola manje kvadrata na periferiji, njemu ništa ne znači. Nije ni tražio da baš tu, u centru, dobije svoj zasluženi krov nad glavom. Bio je, jednostavno, prvi na rang-listi Stambene komisije RTS-a. Ni sada se ne žali, ni reč ne prigovara što je u Bele vode ekspresno morao da bude preseljen. I nije ni pozvao novinare da se požali, pišu Novosti.

 - Početkom protekle nedelje, vlasnik kuće kome je vraćena imovina Predrag Đajić banuo je sa sestrom i tražio da, bez pogovora, odmah napustimo stan koji sam koristio kao zakupac. Nije želeo da razume da nam stan još nije uslovan za useljenje, tek 7. februara RTS je podneo zahtev EPS-u za priključenje struje, jer je uknjižba trajala tri meseca. Uz to, Đajić nije poštovao to što sam mu svojevoljno ustupio ključ od stana koji je tek našim ulaganjem obnovljen i proširen na potkrovlje. Poneo se zaista neprimereno - govori Branko Stanković.  

Branko je sa suprugom Slavkom, oboje novinari RTS-a, morao da napusti stan u Ulici Ilije Garašanina, u koji je tokom osam godina uložio više od 20.000 evra. Još malo da je dodao, mogao je u Belim vodama da kupi stan iste kvadrature kao ovaj koji je dobio, ne kao vlasnik, već i dalje samo kao zakupac. Koliku zakupninu će plaćati, odrediće komisija RTS-a, kojom već dve decenije rukovodi Slavoljub Milenković.

Teško je Branku. Uzdržava se da svu gorčinu iznese. Supruga Slavka je gotovo bez reči. Više puta ponavlja da ne bi volela patetiku...

- Snaći ćemo se - prenosi samo Brankove reči. - Njegovo biće je takvo da u svemu bude skroman. To je pokazao i u ovoj nevolji.

"Što me zovete nedeljom?"

Novosti su pokušale od Slavoljuba Milenkovića da dobiju odgovor na pitanje kako je moguće da Upravni odbor RTS-a, kako svedoči Branko, izvesti da je stan namenjen porodici Stanković potpuno uslovan, a da oni ni do danas nemaju struju.

- Zašto vi mene zovete tokom vikenda da me to pitate? - uzvratio je Milenković. "Zato što smo dnevna produkcija" .

- Ako ste vi, ja nisam - završio je razgovor predsednik Stambene komisije RTS-a.

Novi vlasnik: Nisu me ozbiljno shvatili

Predrag Đajić, novi vlasnik stana kaže da 2016. godine upozorava RTS i njihovog zakupca Branka Stankovića da isprazne stan u kući koja mu je vraćena u postupku restitucije.

- Nisu su to ozbiljno shvatili, a sada se bune. Zašto je Stanković ulagao, to je njegov problem, neka ga RTS obešteti. I uopšte ne znam zašto bih ja vama to objašnjavao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati