Život

Predrag Đukanović

13. 09. 2019. 18:00 2

PROFESORKI STIGLA PODRŠKA Marijina bivša direktorka: Istina je! Trpimo neverovatne pritiske

Uzburkala se javnost u Beloj Crkvi nakon što je hrabra profesorka engleskog jezika Marija Stanković istupila u javnost i obelodanila da je ostala bez posla zbog odbijanja da se učlani u Srpsku naprednu stranku. Da Marijina priča nije prazna, potvrdila je i njena koleginica, profesorka srpskog jezika Mirjana Pančić Bužek, inače bivša direktorka Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole.

Kako je Marija Stanković rekla u opširnoj priči za Direktno.rs, ona je posle pet godina ostala bez posla u školi, samo zbog toga što nije želela, ni htela da se stranački angažuje. Njene reči potvrdila je bivša direktorka škole, sada samo profesorka srpskog jezika Mirjana Pančić.

- Mogu da kažem da sam iznenađena Marijinom hrabrošću da izađe i da kaže sve to javno. Ona je iznela činjenice, ono što jeste, što je istina i što nam se dešava svima. Ona je dosledna, odgovorna, pametna mlada žena, koja očigledno ima stav, a to je nešto što se danas ne ceni. Ja sam saznala da Marija više neće raditi, ali se to očekivalo, s obzirom na to da Marija nije neko ko bi pristao na ucene, i žena nije pristala da botuje i da ide na putovanja i mitinge - rekla je Mirjana za lokalni medij.

Mirjana tvrdi da je i sama trpila neverovatne pritiske dok je bila direktorka škole. Razlog je taj što nije želela da zapošljava nestručne ljude samo zato što imaju partijsku knjižicu.

- Ja trpim pritisak. Do skoro sam bila direktor i podnela sam ostavku, jer nisam htela da trpim pritiske. Nova direktorka očigledno ima averziju prema meni i ima neki zadatak, pa se pritisci nastavljaju. Ja nisam htela da pristanem da zapošljavam ljude po partijskoj liniji. Odbijala sam ljude i dok sam ja bila direktor zapošljavali su se oni koji su stručni. Mladi ljudi, intelektualci, koji su se vratili u ovaj grad. Stručni, pre svega. Gimnazija je elitna škola i u njoj treba da rade elitni profesori. Ja nisam želela da radim onako kako mi je nalagano da radim. Ja sam bila tu dokle god sam mogla da štitim tu decu. Onog momenta kada to više nisam mogla, ja sam podnela ostavku i vratila se na svoje radno mesto - iskrena je bivša direktorka.

Najveće pritiske je vršio predsednik opštine Darko Bogosavljević, član Srpske napredne stranke.

- Na mene je najveći pritisak vršio predsednik opštine Bogosavljević. To se ogledalo u tome da su kasnile isplate. Imam i dva pisana dokaza, kada sam upitala zbog čega gimnazija ne dobija isplate na vreme. Ja nisam igrala po pravilima i zbog toga sam maltretirana. Stručnost je nažalost postala nebitna, znanje je nebitno, obrazovanje je nebitno. Bitno je samo da budeš poslušan. Onaj ko sluša on treba da živi, može da živi, zarađuje i normu, i preko norme, a svi oni koji rade svoj posao bez da se petljaju u politiku - nisu poželjni - zaključila je profesorka Mirjana Pančić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati