Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Poznati

Direktno.rs

14. 12. 2021. 19:05 2

Rekonstrukcija otmice Breninog sina: Poslednji dan, pakao

Pre 21 godine, 23. novembra, desio se događaj o kome je sa nevericom pričala cela Srbija. Otet je Stefan Živojinović, sin pevačice Fahrete Živojinović - Lepe Brene i tenisera Slobodana Bobe Živojinovića, a četvrti dan pakla, nakon isteka roka ostavio je celu državu bez daha.

"Nportal" je napravio rekonstrukciju tog dramatičnog događaja i iz arhive izvukao stare novinske tekstove o ovom slučaju. Kako su tada mediji pisali, podsetićemo vas iz dana u dan - baš kako su tada, u realnom vremenu izlazili novinski članci.

Tek će se na kraju golgote koju su preživeli Boba i Brena zajedno sa svojim sinom Stefanom saznati koliki je zapravo stres i mukotrpnu zabrinutost porodice ovaj nemili događaj izazvao.

O kobnom danu u kome se dogodila kulminacija "Večernje novosti" su tada pisale:

Ni Stefana, ni otmičara

"Iako je prošao rok koji su kidnaperi ostavili Lepoj Breni i Bobi Živojinoviću da donesu 2.5 miliona maraka na ime otkupa za maloletnog naslednika, primopredaja još nije izvršena. Roditelji ne gube nadu, očekujući poziv otmičara.

Prošla je nedelja, prolazio je i ponedeljak, ali od kidnapera Stefana Živojinovića ni traga ni glasa.

Roditelji osmoipogodišnjeg mališana, Lepa Brena i Boba Živojinović su van sebe. Spremili su otkup u visini 2.5 miliona maraka i čekali su da ih otmičari pozovu i da se obavi razmena. To je trebalo da se dogodi u nedelju. Grozničavo iščekivanje i - ništa. Živojinovići nisu odgovarali na pozive ni najbližih prijatelja, čak ni rodbine.

MUP-u vezane ruke

Pripadnici MUP-a Srbije ne rade na rasvetljavanju otmice osmoipogodišnjeg Stefana Živojinovića, jer niko nije ni prijavio njegovo kidnapovanje.

Pošto roditelji nisu o tome obavestili policiju, ni posle tri dana od kidnapovanja, za njih kao da se ovo kriminalno delo nije ni desilo.

- Ne možemo da radimo na pronalaženju malog Stefana, ako nam njegovi roditelji ne daju najosnovnije podatke koji bi nam pomogli da krenemo sa istragom - kažu u MUP Srbije. - Mislim da nije dobro što Brena i Slobodan Živojinović, bez zvaničnih predstavnika MUP, kontaktiraju sa kidnaperima.

Ukoliko prijave nestanak sina Stefana, istog momenta počećemo da radimo na njegovom pronalaženju. Ovako, mi ne znamo šta se dešava.

Razlog je bio prost: čekao se kontakt preko specijalnog broja na mobilnom telefonu, koji je Bobi dostavio neko od kriminalaca. Ali, uzalud...

Sve je izgledalo da će se pod okriljem prošle noći obaviti primopredaja. Kidnaperi su očigledno odustali od takvog obavljanja posla "u minut do 12".

Izgleda da su, iako po svemu sudeći nisu amateri, osetili da je ogroman kolač zagrižen i da neće moći lako da ga pojedu do kraja.

Sada im jedino preostaje da prljav posao na najbezbolniji način obave, za Stefana i za njegove roditelje.

Samo skromno dete - Oba Brenina i Bobina sina rođena u Americi

- Nikada mu neću dozvoliti da pomisli kako je bogat, moja obaveza je da ga školujem, osposobim za život i obogatim ga duhom - svojevremeno je o Stefanu Emeraldu rekla njegova majka.

Stefan Emerald, prvi sin bračnog para Lepe Brene i Bobe Živojinovića, rođen je 21. maja 1992. godine u Njujorku i državljanin je Sjedinjenih Američkih Država. Ima dva imena, i dvojno državljanstvo.

- Nema izbora, pošto od Stefana ne mogu da pravim siromašno dete, kad on to nije - reći će nekoliko godina kasnije Lepa Brena, na pitanje kako zaštiti dete od roditeljske slave i bogatstva.

- Međutim, nikada mu neću dozvoliti da pomisli kako je bogat.

Moja je roditeljska obaveza da Stefana obogatim duhom, školujem, osposobim za život, i probam da ne izgubim onu dragocenu emotivnu nit koja spaja decu i roditelje.

Kada je pre nekoliko meseci Lepa Brena sa ''Slatkim grehom'' objavila novi album, gotovo na svako gostovanje na televiziji vodila je i osmoipogodišnjeg Stefana. Htela je da mu objasni kako to izgleda kad ''mama ide na posao da zaradi pare''.

Radoznao i živahan kao i svako dete njegovog uzrasta, Stefan je često ''minirao'' mamu u emisijama koje su išle uživo, govoreći kako ''tata kuva bolje od mame'' ili objašnjavajući kako Brena eskivira telefonske poziva, iako je kod kuće.

- Laže, tu je ali neće da se javi - uzviknuo bi dovoljno glasno da ga čuje i sagovornik sa druge strane žice.''

Stefanov povratak

Posle užasnog iskustva koje su članovi porodice Živojinović preživeli, Stefan Živojinović je nakon isplaćenog otkupa vraćen kući.

"Sve je dobro kada se dobro završi. Narod je odavno skovao izreku koja je razgalila najpre srca i dušu Lepe Brene i Bobe Živojinovića, a onda i svih normalnih, dobronamernih ljudi. Oteti Stefan Živojinović, maloletni naslednik slavne folk zvezde i bivšeg teniskog asa, posle pet dana vratio se kući.

Pošto su mama i tata "na ruke" izbrojali kidnaperima dva i po miliona nemačkih maraka, otetog osmoipogodišnjaka su kriminalci pustili da se vrati svojim najmilijima.

Mali stefan je stigao kući u utorak nešto posle 22 časa. Kako smo saznali od pouzdanih izvora, doveo ga je taksista.

Šta se te noći zaista zbivalo? Stefana su po dobijanju pune svote ucene kriminalci ostavili u samom centru, blizu Kalemegdana, da sedi na klupi!

"Čiko vozi me kući. A, nemam ni cipele, jer su mi skinuli ''rolere'', rekao je dečak taksisti kojeg je zamolio da ga odveze kući.

Za sve je najvažnije da se Stefan živ i zdrav vratio kući. A, da li će dete prebroditi sve što obično sledi u sličnim slučajevima, koji nesrećom su, eto, zakucali i na ove prostore, videće se.

Brena i Boba su se trudili, što da udovolje otmičarima, što jer su takvi, da porodičnu dramu sve vreme zadrže za sebe. Nakon Stefanovog povratka Boba i Brena organizovali su konferenciju za štampu, nakon višednevnog ćutanja. Potom je cela porodica otišla u Ameriku!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Inflatorno zakucavanje

Zoran Živković [20.05.2022.]
Anketa

Plaćate li redovno mesečne režije?

Rezultati

Video dana

bacanje kladiva ili ritmička gimnastika?