Poznati

Direktno.rs

09. 10. 2021. 21:39 0

Vlasnik carstva parfema živi u bedi: Sin ga ostavio

Legendarni francuski parfimer Žan Pol Gerlan, čovek koji je imao neverovatno bogatstvo, ima alchajmerovu bolest, sam je, a njegova porodica vodi bitku na sudu oko imovine i novca, pri čemu strašne optužbe padaju sa obe strane. Presuda povodom ovog slučaja treba da bude izrečena 18. oktobra, a do tada, svetski mediji prenose užasne detalje koji se mogu čuti na sudu. 

Sin Stefan optužio je Kristinu Krejg Mišelsen (63), da je iskoristila narušeno zdravlje Žan Pola kako bi ga uvukla u brak. Na sudu se pojavila i Kristina kako bi demantovala optužbe, dok tužilac traži da joj se zabrani kontakt sa Žan Polom.

Ona odbacuje optužbe i tvrdi da Stefan nikada nije preboleo činjenicu da je njegov otac pronašao drugu ženu. Par se upoznao 2005. kada ih je zbližila ljubav prema konjima, a veza se produbila 2010. godine kada se Gerlan našao usred rasističkog skandala. Naime, izjavio je kako su "crnci lenji", zbog čega je osuđen za rasizam i kažnjen sa 6000 evra. Kaznu je bez problema podmirio, ali je osramoćen u javnosti, zbog čega su ga se odrekli i neki poslovni partneri.

Tako je LVMH, koji je 1994. godine otkupio brend od porodice Gerlan, nakon spomenutog skandala prekinuo sve veze sa slavnim parfimerom. "Žan Pol je bio sam i u nevolji, a Kristina je to iskoristila", rekao je pred sudom advokat Gerlanovog sina Paskal Koerfer. Dodaje da je sumnja njegovog klijenta pojačana 2012. kada se inkognito pojavila kod poznatog prodavca umetnina i ponudila sliku čuvenog Delakroa. Čovek je prepoznao ovo delo kao vlasništvo Gerlana starijeg i odmah alarmirao njegovog sina, a sledeće godine Stefan je postao zakonski staratelj svog oca.

Prošle godine je Stefan uspešno sprečio sklapanje braka između Gerlana i Mišelsenove, nakon što je sud utvrdio da je vršila pritisak na svog partnera kako bi uplovili u bračnu luku. Žan Pol je tada neprestano pred sudijom ponavljao "želim da se venčam", međutim njegov sin je tada sudu dostavio pismo, ranije potpisano, u kojem stoji da starac ne želi da sklopi brak sa Kristinom.

Poslednju prijavu protiv Mišelsenove podneli su zaposleni vile u kojem živi s Gerlanom. Oni su tvrdili da ih je omalovažavala na poslu, zastrašivala i terala s poseda kako bi organizovala luksuzne večernje zabave a da na njih nije pozivala svog partnera. Tužilac Filip Tokanier tvrdi da Kristina nije vodila brigu o svom partneru, pogotovo o njegovoj nezi, obrocima i higijeni. "Stalno je bila uz njega, toliko da svoju majku nije posetila 10 godina pre nego što je umrla. A zaposlene u vili je Stefan Gerlan angažovao kako bi je špijunirao i svedočio protiv nje na sudu. Pravo zapuštanje zapravo dolazi od pravnog staratelja koji je dopustio da njegov otac živi u potpuno neprihvatljivim uslovima. Nije učinio ništa kako bi njegovu kuću održavao čistom. Isključio je grejanje i toplu vodu svugde osim u svojoj sobi. U jednoj od pomoćnih kuća čak raste stablo. Gerlan je velikan i kada bi francuska javnost znala u kakvim uslovima živi, izbio bi neviđeni skandal", poručio je advokat optužene Belot. Žan Pol Gerlana nazivali su "najbolji nosom" dvadesetog veka. Gerlan je jedna od najstarijih kompanija za parfeme, kozmetiku i negu kože, a osnovana je 1828. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati