Poznati

Direktno.rs

01. 08. 2021. 18:04 7

Glumac prvo priznao da je gej, pa još nešto

Glumac Ventvort Miler, kojeg je publika zavolela u ulozi Majkla Skofilda u seriji "Bekstvo iz zatvora" otkrio je na Instagramu da mu je zvanično postavljena dijagnoza autizma, nakon više godina analiza i pregleda kako bi konačno saznao šta je bio uzrok njegovih problema sa kojima se borio čitavog života.

Miler je objavio beli kvadrat na Instagramu, i tekst o tome kako je konačno dobio dijagnozu za koju je godinama sumnjao da će se ispostaviti kao tačna.

"Ovo nije nešto što bih promenio. Činjenica da imam autizam je deo mog identiteta, deo svega što sam postigao. Ove jeseni obeležava se jedna godina kako sam dobio dijagnozu autizma. Najpre sam je postavio sam sebi, a onda je zvanično dobio i od profesionalaca. U pitanju je bio dug proces pun mana, koji je neophodno ispraviti po mom mišljenju. Ja sam odrastao čovek, a ne dete od pet godina", napisao je Ventvort Miler (49).

Ventvort je objasnio i da se godinama pitao zašto ima probleme koje ima, i da je prepoznao simptome autizma, ali je podvukao da ne želi da iznenada počne da "zvuči kao stručnjak" i time nanese dodatnu štetu.

"Moja dijagnoza bila je šok, ali ne i iznenađenje. Pet decenija života posmatram novim očima. Ne želim da rizikujem da iznenada budem istaknuti, nedovoljno obavešteni glas u javnosti. Zajednica okupljena oko autizma kroz istoriju je bila ućutkivana. Drugi su govorili umesto njih, ili 'preko' njih. Ne želim da nanesem dodatno zlo, već samo da dignem ruku i kažem - i ja sam tu. I bio sam dugi niz godina, samo to nisam znao", napisao je glumac.

Ventvort posle velikog uspeha serije "Bekstvo iz zatvora" 2007. godine odbio je da prizna za magazin "InStyle" da je homoseksualac. Moralo je da prođe pet godina kako bi potvrdio ono što se uveliko u Holivudu pričalo. Glumac je otvoreno govorio da je bio svestan da njegov seksualni identitet u patrijarhalnom društvu nailazi na otpor i negodovanje, i da je kao tinejdžer zbog mržnje prema sebi pokušao nekoliko puta da oduzme život.

Zvezda "Bekstvo iz zatvora" 2016. godine na Fejsbuku napisao je da još kao dete pati od depresije i da je ga je ovaj problem koštao poslovnih mogućnosti, emotivnih odnosa i neprospavanih noći.

Glumac je iste godine izabran za ambasadora organizacije Active Minds koja širi svest o mentalnim problemima mladih i adolescenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati