Poznati

Direktno.rs

21. 06. 2021. 09:04 3

U nju je bila zaljubljena Juga: Gde je Anja Rupel?

Bila je jedna od najpopularnijih pevačica i seks-simbol osamdesetih. Počela je u gurpi "Videosex", pa nastavila uspešnu solo karijeru. Danas 55-godišnja Anja Rupel i dalje je u muzičkim vodama.

Grupu "Videosex" su 1983. osnovali Iztok Turk i Janez Križaj, a Anja Rupel postala je pevačica nakon audicije. Pevali su o tabu temama, masturbaciji, ženama serijskim ubicama, samoubistvu zbog postporođajne psihoze...

Objavili su pet albuma, a neke od najpoznatijih pesama su "Vozi me vlak v daljave", "Zemlja pleše", "Detektivska priča", "Moderna djevojka".Anja Rupel, prepoznatljiva po neobičnom stilu, koji je bio daleko ispred onog vremena, s licem nevinog devojčurka i crnom kosom sa šiškama bila je predmet sanjarenja mnogih muškaraca u bivšoj Jugoslaviji. Imala je tek 16 godina kad su počeli da snimaju, a na njen prvi koncert u životu s bendom putovala je i njena mama.

- Meni se baš nije sviđalo da nastupam sa 16 godina pod imenom Videosex, jer šta će reći baka, tata, učitelji u školi itd. Jasno je da je to asociralo na neki video i seks, nešto o čemu 16-godišnjakinja baš i ne govori, a imali smo i malo problema s imenom u početku, recimo došli smo u Sarajevo na koncert i oni su očekivali nekakav seks šou program. Ali, kad je Videosex postao brend, više se niko nije bavio značenjem tog imena - rekla je Anja u jednom intervjuu.Nakon raspada Jugoslavije neko vreme se van granica Slovenije o njoj nije znalo gotovo ništa. Bend je nastavio s radom i 90-ih, ali ubrzo su se razišli, a ona je nakon duže pauze nastavila s uspešnom solo karijerom, ali unutar granica matične države.

Sa svojim životnim partnerom Alešom Klinarom, s kojim se upoznala još za vreme gimnazije i koji je napisao gotovo sve njene pesme u samostalnoj karijeri, ima 17-godišnju ćerku Lunu, a osim pevanja, piše pesme za druge izvođače.- Zabavljali smo se jednu godinu u gimnaziji, onda je on otišao jer je malo stariji od mene pa je otišao u vojsku, a nastavili smo '91. Te godine smo snimali na Alešovu inicijativu pesmu 'Svobodno sunce' za Slovenski Band Aid 91., a svi muzičari su pevali pesmu u studiju i tamo je nekako opet nešto preskočilo, šta ja znam... Tako je očigledno trebalo da bude i sad smo već, ma bolje da ne računam koliko godina zajedno - ispričala je pre nekoliko godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati