Poznati

Direktno.rs

10. 04. 2021. 13:39 0

Radovan Vujović: Pamtim nemaštinu devedesetih

Glumac Radovan Vujović, koji je u seriji "Porodica" tumačio lik Bebe Popovića, otkrio je šta pamti iz perioda koji je prikazan u toj seriji.

Vujović je u razgovoru za "Hello" priznao da nije imao tremu kada je rad na ovom projektu u pitanju.

- Bojan Vuletić, kreator serije, pozvao me je prošle godine krajem zime, poslao scenario, objasnio malo o čemu je reč i ponudio ulogu. Odmah se videlo da je koncept zanimljiv, da je tema dobra i da sve ima veliki potencijal. Nisam imao tremu, bilo mi je drago što ću biti deo tog projekta - ispričao je glumac.On se osvrnuo i na razliku u radu kada je potrebno tumačiti fiktivnog lika i nekoga ko je zaista postojao.

- Čini mi se da kad igrate osobu koja je postojala ili postoji, koliko god davali svoje tumačenje, imate malo veću odgovornost da ostanete verni istini, odnosno proverenim činjenicama. U tom smislu želite da verno i pošteno oslikate tog čoveka, da se ne ogrešite i ne nađete u poziciji sudije ili kritičara, već branioca. Istorija i vreme daju svoj sud, a zadatak glumca jeste da razume i oživi - smatra Vujović.

On je naveo da se seća "Slobinog vremena" i otkrio šta mu pada na pamet kada se mislima vrati u taj period. 

- To vreme trajalo je deceniju. Pamtim nemaštinu, sirotinju, restrikcije struje, redove za hleb, decu izbeglice koja su nam se pridružila u razredu. Pamtim reči čije značenje tada nisam mogao da razumem, kao što su embargo, inflacija, suverenitet , teritorijalni integritet, sankcije, Dejtonski sporazum. Pamtim "Dnevnik" koji sam gledao svako veče i sumornu atmosferu koju je sa sobom nosio taj deo dana. Pamtim rat, bombardovanje, pocepane kapute, stare jakne, bušne cipele - ispričao je Vujović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati