Poznati

I. V.

31. 03. 2021. 20:01 3

Ove 4 Đoletove pesme možete vrlo retko da čujete (VIDEO)

Svi znamo za Vasu Ladačkog, Božu zvanog pub, Baneta, i još na desetine neprolaznih hitova Đorđa Balaševića. Danas, 40 dana od smrti legendarnog kantautora iz Novog Sada, prisećamo se i njegove četiri pesme, koje imate retko priliku da čujete. Ako uopšte znate i da one postoje...

Đoletova sugrađanka Monika Seleš je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka žarila i palila svetskim tenisom, a Balašević je njoj posvetio pesmu, kakav joj je bio i nadimak - Mala Mo.

- Molim te veliki svete nemoj da nam pokvariš dete, Mala Mo ima srce, tri čiste, pustite nju, neka joj sve igra ostane - pevao je o Moniki Balašević.Raspad Jugoslavije teško je pao Đorđu Balaševiću, ali je on vešto rušio granice i nije priznavao nove podele i države. Zato je i posvetio nostalgičnu pesmu Makedoncu iz Strumice, taksisti iz Nujujorka, kog je sreo na Menhetnu. 

- Vidiš, moji sinčići Angel i Blaže dohvate globus, Strumicu traže i gde god prstić na Balkan da stave pokriju barem tri države - glase stihovi retko pevane pesme na Đoletovim koncertima. 

Jednu pesmu je posvetio i Zvezdi, bio je navijač crveno-belih, novosadskih i beogradskih.

- Zvezdo zvezdana naša pema ori, mi smo majstori, mi smo šampioni... - jedan je od stihova.

I na kraju, uvek je rado dolazio u Crnu Goru, a prirodne lepote Paštrovića je ispevao u sjajnoj pesmi 2016. godine koja nije puno eksponirana. 

- Što mi danas prija salaš svetog Vasilija, gde se do samih zvezda dižu borovi, što je je danas dobro stići gde caruju Paštrovići, gde se na domak neba viju orlovi - glasi refren.

Niko nikad kao Đole.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati