Poznati

Direktno.rs

28. 03. 2021. 16:25 1

Ovim rečima se Hadžimanov oprostio od Balaševića

Samo nekoliko nedelja pre nego što je podlegao posledicama koronavirusa, čuveni glumac, pevač i kompozitor Zafir Hadžimanov podelio je utiske o kolegi Đorđu Balaševiću, koji je preminuo usled iste bolesti.

Zafir Hadžimanov, filmski glumac, pevač i kompozitor preminuo je juče od posledica virusa korona. Kako su preneli beogradski mediji, Zafir je imao zdravstvenih problema zbog čega je posećivao lekare, pa je najverovatnije tako dobio virus.

Hadžimanov je još jedan u nizu uticajnih ljudi iz javnog života koji su nas napustili u prethodnih godinu dana, otkako traje pandemija kovida-19. Pre samo nekoliko nedelja preminuo je kantautor Đorđe Balašević, a Zafir je ovako reagovao na vest o njegovoj smrti:- Svaka zemlja, svaki narod bi sanjao da ima takve ljude kao što je Đorđe Balašević. On je jedno izvanredno čudo prirode koje je bilo sposobno da napravi najlepšu hroniku naših dana. Na najlepši mogući način - pevajući duhovito i lekovito. Voleo sam ga strašno. Njegova ćerka Jovana je bila moja ćerka u predstavi "Violinista na krovu" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a njen tata je dolazio da je gleda i to su bili ti neki naši susreti. Bili smo i na jednoj turneji zajedno - prisetio se Hadžimanov tada i dodao:

- Ne mogu ništa drugo nego da kažem nego da je Balašević bio jedno neophodno biće na sceni u muzici i u poeziji. Da ga nije bilo, svi mi bismo bili siromašniji. Iza sebe je ostavio blago, desetine predivnih šansona koje će puno značiti Srbiji i svima nama - zaključio je tom prilikom za Danas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati