Poznati

Direktno.rs

22. 03. 2021. 13:04 0

"Bio je ciničan, briljantan…": Komnenićev kum o prijateljstvu dugom 30 godina

Glumac Radovan Miljanić otkrio je detalje tri i po decenije dugog prijateljstva sa nedavno preminulim dramskim umetnikom Borisom Komnenićem.

- Kad sam ga u jednom većem društvu za kafanskim stolom pitao kad ćemo se videti, nagnuo se i ispričao mi u poverenju, u pola glasa, da se drugi ne osete zapostavljenim: "Sanjao sam da  ti i ja, kao izlapeli starci, sedimo u 'Mažestiku' svake nedelje u podne, pijemo kafu i ogovaramo." Nažalost, san mog kuma, glumca Borisa Komnenića nije se ostvario, smrt je bila brža. Umesto druženja ostali su samo tuga i lepa sećanja - prisetio se Miljanić u razgovoru za "Gloriju".

On je otkrio da je njihovo dugo prijateljstvo počelo na Fakultetu dramskih umetnosti.- Upoznali smo se dobro za tih desetak dana, Boris je bio visok, tanak, mršav, elegantan i lep. Prozvao sam ga srpski Džejms Din. Izdvajao se, ne bezobrazlukom nego specifičnim načinom razmišljanja. Bio je ciničan, briljantan, izuzetno inteligentan, sjajno obrazovan - ispričao je glumac.

Radovan je otkrio i da se u poslednje vreme nisu često viđali.

- U prethodnom periodu me je izbegavao. Možda se plašio da ću da mudrujem i savetujem ga, pošto sam preboleo najtežu bolest. On, nažalost, nije, srce nije izdržalo. Ponosan sam što me je primio u svoj uži krug privilegovanih, što sam bio te sreće da prisustvujem, a ponekad i učestvujem u Borisovoj borbi za istinu, što mi je dozvolio da svedočim stvaranju umetničkih dela koja je on inspirisao i realizovao. Bila je to radost velika - zaključio je.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati