Poznati

Direktno.rs

24. 03. 2021. 09:12 17

Preminuo glumac Vlasta Velisavljević

Vlasta Velisavljević, velikan srpskog glumišta, preminuo je danas u 95. godini.

Velisavljević je bio pozitivan na koronavirus, a nedavno je prebačen sa Infektivne klinike u KBC Dragiša Mišović, gde je stavljen na respirator.

Glumac je danas izgubio bitku sa virusom, prenose beogradski mediji.Glumom je počeo da se bavi 1938. u Narodnom pozorištu na sceni Manježa, gde je tada bilo Roda pozorište koje je vodila Gita Predić.

Odigrao je 350 uloga, a često je govorio da uloga njegove karijere tek dolazi. Sarađivao je sa brojnim rediteljima, a njegove replike prepričavaju se među svim generacijama. Mlađi su ga zapamtili po ulozi baba Nate u filmu "Mala noćna muzika", a ljubitelji pozorišta po tome što je više od 1.600 puta sa kolegama na sceni JDP-a igrao predstavu "Buba u uhu". Najširu popularnost stekao je ulogom magistra Đorđevića u seriji "Bolji život". Doživotni je počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati