Poznati

Direktno.rs

11. 03. 2021. 13:24 0

Emotivni oproštaj od Komnenića u Narodnom pozorištu

Kolege i prijatelji Borisa Komnenića okupili su se danas u podne na komemoraciji u Narodnom pozorištu kako bi se oprostili od poznatog pozorišnog i filmskog glumca.

Komemoracija je počela minutom ćutanja i prikazivanjem snimaka najpoznatijih Komnenićevih uloga iz Ibzenovog "Narodnog neprijatelja", Sterijinih "Laže i Paralaže", Nušićevog "Narodnog poslanika", Harvudovih "Državnih službenika" i drugih predstava odigranih na sceni ovog teatra.

- Bio je mlad, lep, neobičan, izuzetan, nikad zadovoljan. Voleo je toliko publiku, ne samo pozorište, nego i ostale umetnosti. Bio je zainteresovan. Voleo je kretanje, od prvih dana akademije, od predstave "Zbogom Jugo", a zatim 70 zapisanih uloga - rekla je Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta.Pozorišni i filmski glumac Radovan Miljanić je bio posebno emotivan tokom komemoracije.

- Hteo sam da govorim, ali sam shvatio da ne mogu - rekao je on i potom pročitao sećanje na Komnenićeve prve glumačke korake u studiju Bate Miladinovića, a potom i sa akademije.Među prijateljima i kolegama koji su došli da odaju poslednju počast su bili i reditelj Goran Marković, glumci Petar Božović, Nebojša Dugalić, Nela Mihailović, Vanja Ejdus…

Komnenić će biti sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana, a opelo je pola sata ranije u crkvi Svetog Nikole na beogradskom Novom groblju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati