Poznati

05. 03. 2021. 12:32 0

Džoni Štulić besan: Ne silazite mi sa pe***a

Branimir Džoni Štulić oglasio se na svom Jutjub kanalu pod nazivom Petrović Petar besan jer se njegov problem koji vodi protiv SOKOJ-a nikako ne privodi kraju i on smatra da je već previše finansijski oštećen.

Nekadašnji frontmen već četiri decenije vodi bitku oko autorskih prava za svoje pesme. Sve je započelo 1981. godine, nakon što je Štulić izašao iz SOKOJ-a (Savez kompozitora Jugoslavije) jer više nije hteo da preko tog udruženja štiti svoja autorska prava.

Nakon dugo vremena Džoni se ponovno oglasio na Jutjub kanalu i izrazio svoje nezadovoljstvo. U podužoj objavi obrušio se na SOKOJ (danas organizaciju muzičkih autora Srbije) koja decenijama zarađuje na njegovoj muzici, a optužio je i hrvatski ZAMP (Udruženje hrvatskih autora).- SOKOJ, što znači Savez kompozitora Jugoslavije (mada bi u tom slučaju trebalo SKOJ, ali da se raja ne doseti, sitno izmene naslov), zadrži ime i u novim okolnostima iako bi ispravnije bilo, po istom načelu, SOKOS, jer Jugoslavije više nema, a sad je to Organizacija muzičkih autora Srbije, dakle, to SOKOS se čita Savez organizovanog kriminala Srbije, i to s obe strane, s leva na desno i obrnuto, kako god se uzme, budući da ako laže koza, ne laže rog, što je, uostalom, i vidljivo iz dopisa kojeg sam bio primoran da uputim dotičnima - započeo je Štulić svoju objavu uz koju je priložio svoj dopis upućen SOKOJ-u.

Branimir Štulić je u svom obraćanju podsetio i da je pokrenuo i pravni postupak.- Poštovani, upoznati ste s dopisom gospodina Živkovića, koji vam je u moje ime poslao zadnju opomenu pred isključenje i, takođe, prosledio dokument koji to u celosti potvrđuje (uopšteno ne zbog buduće komunikacije i izjašnjenja na navode, već zbog dobre vere i najkraćeg roka od 14 dana). Eto, ima tome punih četrdeset godina da se vi o taj dokument oglušujete. Za to vreme ste mi naneli neizmernu štetu. Ja sam po tadašnjim zakonima morao ući u SOKOJ da bih dobijao svoje autorske i ostale nadoknade, međutim, one nisu stizale - objasnio je legendarni pevač i nastavio:

- Na moje pitanje zašto, odgovoreno mi je da vaša firma prelazi na kompjutere od ’74, i da zbog toga niste u stanju da isplaćujete honorare (ali ste itekako sposobni ubirati dotične, štaviše, vaš prelazak na kompjutere je potrajao sve do rata, punih 17 godina, ako se već ratno vreme ne računa, tako se, uostalom, i sami hvaliste na vašoj internet stranici). Zbog toga sam odmah pre 40 godina u februaru 1981. raskinuo svaku saradnju s vama, a čak i tako ste (po istom obrascu) još polagali pravo na ubiranje mojih honorara sve do isteka te kalendarske godine (znajući da ih nikada nećete isplatiti), štaviše, toliko vam se osladilo da mi ne silazite sa pe***a sve do današnjeg dana - ljutito je završio Štulić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati