Poznati

Direktno.rs

04. 03. 2021. 20:01 0

Poslednji Đoletov intervju: Gadila mi se politika

Đorđe Balašević je u intervjuu za makedonsku emisiju "Backstage" objasnio da sebe smatra prvenstveno jugoslovenskim kantautorom, a osvrnuo se i na političku iskrenost tokom dugogodišnje karijere.

Na konstataciju novinarke da je Đole jedan od najvećih kantautora na prostoru bivše Jugoslavije, ne samo Srbije, Panonski mornar je odgovorio:

- Dobro, to sam rekao nedavno u Crnoj Gori, kada smo imali koncert u Podgorici, koju ja nekad greškom zovem Titograd, ne iz nostalgije, nego iz navike. I onda sam rekao na konferenciji za štampu, oni su rekli "veliki srpski kantautor". To je izgledalo nekako, malo... u odnosu ono što doživljavam Skoplju, Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu... Pa im kažem: "Nemojte. Ima drugih srpskih kantautora velikih, ja sam skromni jugoslovenski kantautor - ispričao je Balašević.Balašević je tokom istog intervjua priznao i da nije imao ambicije da bude pevač - sa 19 godina naučio je da pravi muziku, iako nikad nije naučio da svira gitaru dovoljno dobro. Rekao je i da da nije bio muzičar bio bi fudbaler, ili pisac bajki za decu.Kada je upitan koliko je bilo teško održati političku iskrenost u karijeri, Balašević je rekao:

- Zadnjih godina nisam ništa govorio, ali ne zato što se bojim nego jer se sada već malo gadim. Sad je stvarno razočaravajuće koliko su glupi svi ljudi koji se bave politikom - iskren je bio Panonski mornar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati