Poznati

I. D.

25. 01. 2021. 20:07 7

Goran Marković: Ne daju mi da snimim film

Naš proslavljeni režiser Goran Marković otkrio je da je čak šest puta odbijen u Filmskom centru Srbije.

Na pitanje da li mu je bilo teže da snimi film u nekadašnjoj državi ili sada, Marković je objasnio da dugo ništa nije snimio jer mu "ne daju".

- Ja već dugo nisam snimio film. Pokušavao sam, ali mi ne daju. Konkurisao sam šest puta u Filmskom centru Srbije i svaki put sam odbijen. U redu, ne isključujem mogućnost da je ono što sam ponudio bilo bezvredno. Ali svih šest puta? Čudno - ispričao je.Marković se potom osvrnuo na nedavnu izjavu da je pod stare dane postao levičar i objasnio zbog čega se odlučio na ovo ideološko usmerenje.

- Zbog sveopšteg terora desnice, fašista i fašista početnika. Potpuno su potisnuta osećanja kao što su empatija, solidarnost, pomoć ugroženom. Treba da se dogodi nekakva katastrofa, kao ova u Hrvatskoj, pa da se setimo da nešto tako postoji. Levičari, oni pravi a ne ovi koji koketiraju sa vlašću, misle na običnog čoveka. A njih je jako malo. Ja sam, po prirodi posla kojim se bavim, jedan od njih - rekao je reditelj u intervjuu za magazin "Gloria".Upitan koliko je pandemija koronavirusa uticala na njegovu svakodnevnicu, reditelj je priznao da mu je prilično teško.

- Psihološki, teško izdržavam. Retko se odlučujem na izlazak iz kuće, što ne valja. Moji kontakti su svedeni na nekolicinu ljudi. Već sam zaboravio kako izgledaju putovanja, novi predeli, novi ljudi - rekao je Marković. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati