Poznati

I. D.

17. 01. 2021. 10:14 9

"Ovaj zločin je matrica na kome celo srpsko društvo počiva"

Reditelj Srđan Dragojević oglasio se na Tviteru povodom navoda glumice Milene Radulović da je sa 17 godina više puta silovana od strane profesora glume, Miroslava Mike Aleksića.

Aleksića je za seksualno zlostavljanje pored Milene Radulović optužilo još pet devojaka, a neke su maloletne. Poznata glumica je u intervjuu za "Blic" navela da je u pitanju "monstruozna mreža inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umetnosti i religije čoveka koji korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja".

Povodom ovih navoda, na Tviteru se oglasio i Srđan Dragojević.- Strašan slučaj profesora predatora koji je u svojoj "pedagoškoj metodi" očigledno imao instrumentarij postupaka kojima je slamao ličnost, stvarao vrstu odnosa svojstvenu kultu, zajednici koja ne dopušta preispitivanje odluke vođe, vrh je ledenog brega suštinskog ustrojstva zajednice u kakvoj decenijama živimo. Zajednice duboko obolele, zajednice koja bespogovorno prihvata vođu, gde se odluke, ma kako lude i disfunkcionalne bile, ne dovode u pitanje i ne preispituju - napisao je Dragojević i dodao:

- Herojski gest ovih hrabrih devojaka koje su digle glas protiv nasilja morao bi da sve nas motiviše i inspiriše protiv ćutanja, kukavičkog povlačenja, tradicionalnog "gledanja svog posla". Jer oko sebe imamo hiljade tobože zrelih i odraslih bića koja pristaju na isti ovakav odnos, na arhetipsku figuru patrijahalnog "Oca" koji čitavom društvu čini upravo ono što je radio ovaj užasni, manipulativni predator.- Pritom, neka se svako od nas preispita kako vaspitavamo svoju decu, kako ih vaspitava školski sistem u kome se bilo kakva hrabrost i slobodno mišljenje sistematski iskorenjuje i sputava, gde se od malena uči da je pametnije ćutati, pognuti glavu pred nasilnicima. Jer je važno shvatiti da je ovaj strašan zločin nešto što je, zapravo, matrica na kome čitavo srpsko društvo počiva. Hrabrost ovih devojaka bi morala da bude inspiracija za sve nas - zaključio je Dragojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati