Poznati

Direktno.rs

13. 01. 2021. 13:30 1

Sirene, plač i dovikivanje: Hrvatska voditeljka o zemljotresu

Hrvatska televizijska voditeljka Nikolina Pišek ispričala je svoje iskustvo sa zemljotresom koji je nedavno pogodio njenu rodnu zemlju.

Pišek se u trenutku potresa koji je najviše pogodio grad Petrinju nalazila u Zagrebu. Ona se u razgovoru za "Story" osvrnula na nedavni događaj i opisala kako je sve izgledalo u glavnom gradu Hrvatske.

- Osetili smo samo impuls da pobegnemo iz prostorije u kojoj se nalazimo i da stojimo napolju bespomoćno dok se tlo pred nama izdiže u talasima. Takav je bio prizor. Osećaj straha postoji još uvek u svima nama. Ne znam da li ću ga ikada izgubiti. Uplašim se i kada pored mene prođe veći kamion pa osetim dobro poznati vibrirajući zvuk koga se užasavam. Ne znam da li ću se rešiti toga da imam spremnu torbu negde pored vrata, najnužnijim stvarima za beg, i za boravak na otvorenom: toplu trenerku, ćebe, vodu i dokumenta. Treba da prođe dosta vremena da bismo nastavili s normalnim životom - ispričala je voditeljka i dodala da nije bila sa ćerkama u trenutku potresa.- U trenutku zemljotresa Hana je bila u kući koja je nastradala u prošlom potresu i još uvek nije obnovljena do kraja. Una je bila u vrtiću, a ja u kancelariji na kraju grada. Posle najstravičnijih 30 sekundi, kada se tlo dizalo, nastupila je tišina, čuli su se samo alarmi, sirene, plač i dovikivanje. Mi smo pola sata pokušavali da okrenemo jedni druge, linije su bile u prekidu pa nismo mogli da se čujemo. Nestalo je struje, vode i plina u većem delu grada i nastupile su stravične gužve na ulicama zbog panike. Neizvesnost je bila velika dok nisam shvatila da su svi moji dragi u redu - navela je Nikolina.

Ona je udata za srpskog istoričara umetnosti, Vidoja Ristovića, a nakon nedavnih potresa opet boravi u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati