Poznati

Direktno.rs

15. 12. 2020. 23:10 1

"Srbija bolja od Švedske zbog lekara, a ne zbog Vučića!"

Žalbe na račun zdravstva u Švedskoj, koje je kompozitorka Kristina Kovač iznela na Tviteru i njen zaključak da je u Srbiji pacijentima lakše dostupna nega, mnogi prorežimski tabloidi protumačili su kao pohvalu pevačice na račun Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Međutim, ona im je odbrusila rekavši da je "zdravstvo u Srbiji bolje zbog lekara, a ne zbog predsednika".

Kristina Kovač, koja već nekoliko godina živi u Švedskoj, objavila je na Tviteru svoje iskustvo sa lečenjem od koronavirusa negodujući zbog nedostatka lekarske pomoći i načina na koji funkcioniše švedski zdravstveni sistem.

- Pozitivna kao vrata. Sedmi dan bolesti. Sve gore iz dana u dan. Nema medicinske nege i praćenja za kovid bolesnike, samo hitna pomoć u slučaju gušenja/umiranja - napisala je pevačica na Tviteru, što je javnosti privuklo pažnju pa se njen tvit delio, komentarisao više od 100 puta, i prenosio u medije.

Ona je objasnila da ne očekuje bolničko lečenje i razume koji su uslovi za to, ali da joj je potreban sistem zdravstvene nege, koji uredno plaća kroz porez od svoje plate.

- Treba mi rendgen pluća, analiza krvi - navela je pevačica, a prema njenim rečima kada se obratila švedskim lekarima dobila je odgovor - "virus je, ne možemo mi tu ništa". Ni našta da obratim pažnju, ni šta da uzimam, apsolutno ništa - navela je ona.

Iako je pevačica navela da je zdravstvena nega u Srbiji značajno dostupnija građanima, ona je poručila:

- Bitno je samo da svi dobro znate da to što se žalim na švedsku strategiju protiv kovida i manjak medicinske nege, nijednog trenutka ne menja činjenicu da su SNS i Vučić od Srbije napravili pakao na Zemlji.

Osim na društvenim mrežama njeni tvitovi citirani su i u medijima, posebno tabloidima kojima je ovo poslužilo kao komentar u prilog aktuelnoj vlasti. Informer je preneo njene reči sa Tvitera pod naslovom "Srbija je za Švedsku razvijena!" i predstavio to kao zaslugu ovdašnje vlasti.

Kovač je poručila Informeru da je zaobiđe u širokom luku i navela:

- Srbija je bolja u kovid nezi zahvaljujući našim fenomenalnim i humanim lekarima, UPRKOS Vučiću i SNS-u, a ne zahvaljujući njemu. Gde god da sam, borim se za dobro, pravedno društvo, za prava čoveka, a protiv svih vrsta nepravde. Ako će onaj šljam od Vučića i njegovih medija da zloupotrebljava tu moju osobinu, nema problema - navela je u Tviter prepisci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati