Poznati

Direktno.rs

10. 05. 2020. 11:44 0

Holivudska zvezda: "Moj deda se borio uz partizane!"

Mila Jovović, glumica i model koja ima rusko i srpsko poreklo, podelila je dirljivu objavu na Instagramu u kojoj iskazuje ponos svojim hrabrim precima koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu.

Iako je dobila američko državljanstvo već sa 19 godina, Mila je većinu svog detinjstva provela u Moskvi, rodnom gradu njene majke. Kada su se preselile u Los Anđeles, glumica je imala problem da se ukopi u novo društvo jer su je sa podsmehom nazivali "komunistkinjom" i "ruskim špijunom". Mila je imala i problem sa ocem, koji je srpskog porekla, jer je kao lekar bio umešan u jednu od najvećih malverzacija sa zdravstvenim osiguranjem. On je osuđen na 20 godina zatvora, ali je pušten nakon pet. Glumica je o tom periodu rekla da je zatvor dobro uticao na njega i dao mu priliku da razmisli o svojim postupcima.

Ipak, Jovović se ne libi da spomene svoje poreklo, pa je nedavno sa svojim pratiocima podelila pravoslavni običaj kucanja jajima na Uskrs, a juče je na Dan pobede nad fašizmom svojim obožavaocima otkrila nešto o svojim hrabrim precima.

- Ovo je slika moje bake, Tatjane Popove, koja se upisala kao medicinska sestra na liniji fronta kada je imala samo 16 godina. Do svog 18. rođendana, marširala je kroz neizrecive strahote sve do Berlina. Tu su njene medalje i dokumenti. Njen suprug, Aleksandar Loginovi, takođe se borio tokom celog Drugog svetskog rata - napisala je Mila, a potom napomenula da se neko od njenih predaka borio na strani jugoslovenskih partizana.

- Moj deda po ocu Bogdan Jovović borio se u redovima jugoslovenskih partizana. Moglo bi se reći da dolazim iz dugog niza boraca, vojnika i revolucionara, veoma se ponosim svojim nasleđem i neverovatnim ljudima od kojih potičem - pohvalila se Mila.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati