Poznati

Direktno.rs

08. 04. 2020. 15:20 1

Nadali su se, ali… Poznati koji su dali podršku Sandersu

Berni je van trke, ali ko su zvezde koje su stajale uz njega?

Kandidat demokrata na predstojećim izborima u SAD po svim predviđanjima biće Džo Bajden. Njegov najveći rival do juče bio je senator iz Vermonta Berni Sanders. On je saopštio da se povlači iz trke za sledećeg američkog predsednika koja će biti finalizirana početkom novembra ove godine. Nezadovoljavajući rezultati poslednjih meseci kampanje navedeni su kao glavni razlog za ovu odluku.

Sanders je svojim angažmanom i političkim idejama oformio svojevrsni pokret kojem su se pridružila i mnoga poznata lica. Pogledajte ko su filmske i muzičke zvezde koje su svoju podršku davale Trampovom ljutitom protivniku.

Suzan Sarandon

Glumica je godinama u žiži javnosti zbog svog političkog aktivizma. Od 2016. kada se Sanders prvi put kandidovao za predsednika, Suzan mu je pružila podršku. Ostaće upamćena i njena izjava da "ne glasa vaginom" aludirajući na svoju odluku da podršku ne pruži jedinoj kandidatkinji - Hilari Klinton.

Ariana Grande

Ne dešava se često da mlade muzičke zvezde otvoreno daju podršku nekoj političkoj partiji ili kandidatu. Marketinški stručnjaci vredno rade na očuvanju imidža zvezde u usponu, pa se politički aktivizam vidi kao potez koji bi potencijalno mogao da ugrozi put ka još većoj slavi. Ipak, Ariana Grande je krajem novembra prošle godine donela odluku da javno stane uz Sandersa, zahvalivši mu se za sve za šta se zalaže.

Mark Rafalo

Rafalo je Sandersa podržao još 2016. godine, a njegov aktivizam na polju "anti-frakinga" traje već deceniju. Stoga nije čudna njegova podrška senatoru iz Vermonta jer je to jedna od tema kojom se Sanders intenzivno bavio. Glumac je u promotivnom videu tokom poslednje predsedničke kampanje Bernija nazvao "jednim od nas" objašnjavajući da i sam dolazi iz porodice koja pripada radničkoj klasi. Reforma zdravstvenog sistema, besplatno obrazovanje i borba protiv klimatskih promena samo su neki od razloga zašto je Rafalo svoju poverenje dao Sandersu.

Emili Ratajkovski

Manekenka i glumica, najpoznatija po pojavljivanju u spotu za pesmu "Blurred Lines" javno je pružila podršku Berniju Sandersu pojavivši se u njegovom promotivnom videu. Tom prilikom je objasnila da u ovom kandidatu vidi doslednost, aludirajući na Sandersovo hapšenje 1963. godine tokom protesta protiv rasne segregacije. Napomenula je da je on njen izbor i zbog pitanja ženskog reproduktivnog zdravlja, imajući u vidu da se Sanders zalaže za autonomiju žena nad svojim telima.

Sintija Nikson

Miranda Hobs iz "Seks i grada" je politički aktivna godinama, a 2018. je ušla u trku za guvernerku Njujorka. Liberalnih stavova, nikoga nije iznenadilo kada je svoju podršku pružila Berniju dve godine kasnije. Tada je iznela stav da protivkandidat Trampu mora biti neko ko je voljan da prodrma sistem iz korena, odnosno neko ko ima hrabrosti da se suprotstavi establišmentu.

Kardi Bi

Nazvana jednim od Bernijevih najvećih saveznika, reperka je izazvala pometnju intervjuom sa Sandersom i kreirala možda i najzanimljiviji momenat u skorijoj američkoj popularnoj kulturi. Ovaj spoj niko nije očekivao, iako se moglo pretpostaviti da će Sanders uraditi sve što je u njegovoj moći da se približi afroameričkim glasačima. Ostajući verna sebi i svom skromnom shvatanju ozbiljnih političkih tema, Kardi je uspela da bude glas "običnog naroda" koji zanima kako će im određeni kandidat pomoći u konkretnim pitanjima.

Deni DeVito, Majli Sajrus, Ezra Miler, Džek Vajt, Džim Džarmuš i Džon Kjuzak su samo još neka poznata lica iz sveta filma i muzike koji su svoje nade polagali u Sandersa.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati