Poznati

Direktno.rs

07. 04. 2020. 12:53 0

Misica skinula krunu i vratila se na posao u bolnicu!

Lepa Baša Mukherje koja je 2019. godine postala Mis Engleske vratila se u domovinu kako bi nastavila da medicinsku karijeru u vreme pandemije koronavirusa, piše CNN.

Baša je bila pozvana da gostuje kao ambasadorka u nekoliko zemalja gde je trebalo da ostane skoro do kraja ove godine i da se bavi humanitarnim radom.

- Pozvali su me u Afriku, Tursku, Indiju, Pakistan i još nekoliko azijskih zemalja kako bih se posvetila dobrotvornom radu u različite svrhe - rekla je za CNN.

Kad je počela pandemija koronavirusa, Baša se nalazila u Indiji. Kako se situacija u Velikoj Britaniji pogoršavala, dobijala je sve više poruka od bivših kolega iz bolnice u kojoj je radila. Žalili su se na tešku situaciju. Te su je poruke podstakle da se javi rukovođstvu bolnice i kaže im da želi da se vrati na posao. 

Rekla je da smatra da je pogrešno nositi krunu, čak iako je to u dobrotvorne svrhe, dok ljudi širom sveta umiru od koronavirusa, a njene kolege toliko rade. 

- Dok se baviš humanitarnim radom i dalje se od tebe očekuje da staviš krunu i budeš lepa. Htela sam da se vratim kući, htela sam da se vratim na posao. Zbog toga sam zaradila diplomu, a kad je bolje vreme da to znanje iskoristim nego sad. Znala sam da mogu da pomognem - ispričala je ona.

Baša se prošle nedelje vratila u London, a pre nego što bude mogla da se vrati na svoj posao doktorke, mora prvo da provede dve nedelje u samoizolaciji. Pogodno, njena specijalizacija je u vezi sa respiratornim bolestima.

- Nikad nije bilo bolje vreme da Mis Engleske pomogne Engleskoj u teškim vremenima - zaključila je. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati