Poznati

Direktno.rs

07. 04. 2020. 22:20 0

Otkrila najveću tajnu Holivuda: Sve glumice imaju strije!

Džamila Džamil u još jednom napadu protiv lažne ideje o ženskom telu.

Glumica, radio voditeljka i model pakistanskog porekla proslavila se u Engleskoj, zemlji u kojoj je rođena, ali je internacionalnu karijeru napravila selidbom u SAD. Poznatija je po svom aktivizmu koji je vezan za "body positivity", odnosno kreiranje pozitivnije i zdravije slike o našim telima. Koristi slavu koju je stekla kako bi promovisala drugačije i realnije viđenje ženskih tela od onog na koji smo navikli. Jednoličnost, savršenost i kompjuterski obrađene fotografije su nešto protiv čega se često bori.

Poslednja objava na Instagramu jedna je u nizu njenih pokušaja da ovu patformu iskoristi za podizanje svesti o realnoj slici ženskog tela.

– Pokušajte da volite svoje telo zbog onoga što može da uradi, a ne zbog toga kako izgleda. Voleti svoje telo na osnovu toga kako izgleda je previse teško za nekoga ko mora da zaboravi naučenu mržnju prema sebi. Ako možete, razmišljate o njemu kao o fantastičnoj mašini – predložila je glumica.

– I znajte da su sve mršave glumice prekrivene nepravilnostima i strijama. To zaboravljate zbog glupih retuširanih fotografija. Ne brinite o gubljenu kilograma u ovom trenutku... samo preživite – odlučno je napisala Džamila u svom nastojanju da umanji pritisak koji žene osećaju u ovom trenutku.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati